Ethereum - ETH - Ether

Laatste nieuws en ontwikkelingen bij cryptocurrency/cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum, Tether, BNB, XRP, Solana, Cardano en Dogecoin
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MDK
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1449
Lid geworden op: 03 dec 2021 23:19
Heeft bedankt: 169 maal
Is bedankt: 321 maal

Ethereum - ETH - Ether

Bericht door MDK »

Ethereum is starting to test the closely watched $3,000 price threshold as the broader drop in risk appetite continues to weigh on some of last year’s best performing assets.
ETH USD Ethereum Amerikaanse dollar.jpg
U kunt zich hier registreren en daarna de bijlage zien.

BeursforumBE op X

Gebruikersavatar
Karl
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2985
Lid geworden op: 23 nov 2021 08:53
Heeft bedankt: 457 maal
Is bedankt: 972 maal

Re: Ethereum - ETH - Ether

Bericht door Karl »

Bitcoin of ethereum: wat is de beste optie?
Door Belegger.nl op 21 april 2022 09:40

De twee grootste cryptocurrnecies zijn bitcoin en ethereum. Steeds meer beleggers overwegen ze op te nemen in hun portefeuille. Waarin verschillen zij en wat is de beste keuze?

US News Money zoomt in op deze twee crypto’s. De een haalt zijn waarde uit de schaarste van het aanbod, de ander uit de mogelijkheden die het netwerk biedt.

Voor beiden een leidende positie
Bitcoin en ether zijn de bekendste crypto’s, maar daarnaast zijn er nog duizenden alternatieven op de markt. Cryptobeleggers kiezen doorgaans voor de bekende namen, gezien hun sterkere fundamentals en langere trackrecords in vergelijking met andere cryptocurrencies. Ze verschillen, maar de meeste analisten zien voor beide een leidende positie in de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen maand een waardestijging van 16% gerealiseerd. De virtuele munt koerst momenteel rond de 45.000 dollar. Ether (ETH), de cryptocurrency van het ethereum-platform, is de nummer twee op de markt. Deze deed het beter dan bitcoin, met een rendement van meer dan 29%. Ether koerst rond de 3.400 dollar.

Inflatie dé reden om crypto's te kopen
Uit onderzoek van Gemini blijkt dat 41% van de wereldwijde cryptobeleggers in 2021 voor het eerst crypto’s kocht. De belangrijkste reden daarvoor is de inflatie. Naarmate de cryptomarkt volwassener wordt, overwegen steeds meer beleggers een positie in de virtuele munten te nemen.

US News Money bekijkt wat de verschillen zijn en hoe het met het groeipotentieel zit. Wat is bitcoin eigenlijk en welke bedrijven investeren erin? Wat is ethereum, of ethereum 2.0 en wat zijn verschillen tussen de twee grote crypto’s?

Wat is bitcoin?
Bitcoin is 's werelds eerste, grootste en meest verhandelde cryptocurrency. Met bitcoin kunnen wereldwijd decentraal snelle peer to peer-transacties plaatsvinden. De transacties van BTC vinden plaats via een openbaar grootboek, de blockchain, waarin elke transactie wordt bijgehouden.

De marktkapitalisatie van BTC is meer dan 870 miljard dollar, daarmee is het goed voor bijna 41% van de gehele cryptomarkt. De nummer twee, ether, heeft een marktaandeel van ruwweg 19%.

Een belangrijk kenmerk van BTC is de schaarste in combinatie met de groeiende vraag van institutionele en gewone beleggers. Er kunnen maar 21 miljoen bitcoins gecreëerd worden. Dus de 19 miljoen bitcoins die al gedolven zijn vertegenwoordigen ongeveer 90% van het totale aanbod. Naarmate het delven van bitcoins dichter bij de limiet komt, kan de waarde stijgen. Ether kent geen beperking van het aanbod zoals BTC.

Wat is ethereum?
Ethereum is - net als BTC - een open-source, gedecentraliseerd project dat gebruikt wordt om peer to peer-betalingen te doen. Maar ethereum is veel meer dan dat. Ontwikkelaars kunnen slimme contracten uitvoeren en databases bouwen voor gedecentraliseerde financiën (DeFi), non-fungible tokens (NFT's) en gaming. Dat is niet mogelijk op het bitcoin-netwerk.

Acceptatie van crypto’s groeit
Bitcoin heeft een goed trackrecord. Ondanks de volatiliteit is het een van de best presterende activa geweest in de afgelopen tien jaar. Volgens een rapport van het Wells Fargo Institute is de digitale munt met 216% per jaar gestegen sinds de eerste transactie in 2010.

Ethereum doet het ook goed vanaf het begin dankzij de vele gebruiksmogelijkheden die de blockchain biedt. Sinds zijn oprichting in 2015 is ethereum meer dan 115.000% gestegen.

Bedrijven die in bitcoin investeren
Een toenemend aantal beursgenoteerde bedrijven heeft bitcoin op de balans gezet. MicroStrategy was het eerste beursgenoteerde bedrijf dat bitcoins kocht en gebruikte als kasreserve. Dit doet het als opslag van waarde en om te profiteren van de groei ervan. De koers van het aandeel heeft de neiging mee te bewegen met de prijs van BTC.

Tesla is een ander bekend bedrijf dat een deel van zijn geld heeft geïnvesteerd in BTC en accepteert het deels als betaalmiddel. Het handelt ook in bitcoins om wat winst te pakken. Eind vorig jaar bedroeg de balanspositie in BTC 1,99 miljard dollar.

Tesla investeert in BTC omdat het gelooft in het langetermijnpotentieel en het ziet als alternatief voor cash. Andere bekende bedrijven die bitcoins op de balans hebben staan zijn Square, Coinbase en Marathon Digital.

Waardeopslag in digitaal goud
Bitcoin is een opkomende opslagplaats van waarde, zegt Carlos González-Campo, analist bij 21Shares. Een soort digitaal goud. Er is nog geen groot bedrijf dat ethereum heeft gekocht met dat doel. Maar met de aanhoudende inflatie kunnen meer bedrijven ervoor kiezen om ook ethereum te gaan gebruiken als een opslagplaats van waarde. In tegenstelling tot BTC heeft ETH meerdere concurrenten, zoals Solana, Avalanche en Cardano.

Beide gebruiken het proof-of-work, of PoW, protocol om de integriteit van de operaties van het platform te handhaven. Ethereum verwerkt transacties sneller dan bitcoin, maar dit gaat gepaard met hogere 'gas fees' die gebruikers moeten betalen om transacties te laten valideren op het platform. Dit kan kostbaar zijn voor nieuwe investeerders, zelfs voor kleine transactiebedragen.

Ethereum 2.0 als duurzaam alternatief
De cryptomarkt is in afwachting van de uitrol van ethereum 2.0, een energie-efficiënt en kosteneffectiever model dat gebruik maakt van een ander protocol. Het proof-of-stake, of PoS, protocol stelt het netwerk in staat om meer transacties per seconde te ondersteunen en heeft meer groeimogelijkheden.

Bovendien is het veel energiezuiniger. Een van de grote nadelen van het huidige netwerk is de hoeveelheid energie die wordt verbruikt tijdens transacties. Daar moet ethereum 2.0 verandering in brengen. Het belooft een duurzamer alternatief te zijn, want het energieverbruik zal met 99,95% verminderen.

Die langverwachte upgrade naar ethereum 2.0 kan ertoe leiden dat institutionele beleggers geld in het netwerk steken en dat kan vervolgens de prijs van ether opkrikken, denkt Eloisa Marchesoni, een crypto-ondernemer. Zij acht het zelfs mogelijk dat ether na de upgrade van de infrastructuur bitcoin van de eerste plek gaat verdringen.

Bitcoin versus ethereum – schaarste versus groeipotentie
Er zijn nog meer verschillen tussen bitcoin en ethereum. Bitcoin wordt her en der gebruikt als ruilmiddel voor goederen en diensten. El Salvador accepteert BTC als betaalmiddel, ondanks de volatiliteit van de cryptomunt.

De transacties van ethereum zijn niet monetair van aard, maar bestaan uit een verzameling codes, of slimme contracten. Deze eigenschap maakt ethereum dynamisch, terwijl bitcoin statisch is. De waarde van ethereum wordt bepaald door wat het netwerk kan creëren, terwijl de waarde van bitcoin voortkomt uit wat het netwerk kan beschermen, aldus Marchesoni.
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 5452
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 1719 maal
Is bedankt: 3083 maal

Re: Ethereum - ETH - Ether

Bericht door Beheerder »

jean de florette
Regelmatige poster
Regelmatige poster
Berichten: 139
Lid geworden op: 17 dec 2021 20:42
Heeft bedankt: 5 maal
Is bedankt: 32 maal

Re: Ethereum - ETH - Ether

Bericht door jean de florette »

Karl schreef: 21 apr 2022 17:13 Bitcoin of ethereum: wat is de beste optie?
Door Belegger.nl op 21 april 2022 09:40
...
Heb het nu pas gelezen. Achteraf commentaar leveren is makkelijk natuurlijk, maar voor 'de belegger' is dit toch een erg éénzijdig artikel. Alleen pro, geen enkele verwijzing naar risico.
Anderhalve maand later pas, en het antwoord is wel duidelijk: geen van beide.
Mijn beperkte mening: te duur. 10duizenden $ voor wat bits en bytes, heb dat altijd teveel van het goede gevonden. D'er zijn redelijk wat landen waar je voor 1 bitcoin een ferm appartement kon kopen. Dat zou toch aan het denken moeten zetten...Gebruikersavatar
Karl
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2985
Lid geworden op: 23 nov 2021 08:53
Heeft bedankt: 457 maal
Is bedankt: 972 maal

Re: Ethereum - ETH - Ether

Bericht door Karl »

jean de florette schreef: 12 jun 2022 12:09
Karl schreef: 21 apr 2022 17:13 Bitcoin of ethereum: wat is de beste optie?
Door Belegger.nl op 21 april 2022 09:40
...
Heb het nu pas gelezen. Achteraf commentaar leveren is makkelijk natuurlijk, maar voor 'de belegger' is dit toch een erg éénzijdig artikel. Alleen pro, geen enkele verwijzing naar risico.
Anderhalve maand later pas, en het antwoord is wel duidelijk: geen van beide.
Mijn beperkte mening: te duur. 10duizenden $ voor wat bits en bytes, heb dat altijd teveel van het goede gevonden. D'er zijn redelijk wat landen waar je voor 1 bitcoin een ferm appartement kon kopen. Dat zou toch aan het denken moeten zetten...
Het komt ook van het IEX netwerk en die hebben de laatste jaren meer ingezet op deze markt omdat er vraag naar is. Maar keerzijde is dat die risico's inderdaad nooit of bijna nooit worden aangekaart. Veel jonge mensen zitten hierin en die verliezen nu serieus geld.
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 5452
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 1719 maal
Is bedankt: 3083 maal

Re: Ethereum - ETH - Ether

Bericht door Beheerder »

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 5452
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 1719 maal
Is bedankt: 3083 maal

Re: Ethereum - ETH - Ether

Bericht door Beheerder »
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 5452
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 1719 maal
Is bedankt: 3083 maal

Re: Ethereum - ETH - Ether

Bericht door Beheerder »

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 5452
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 1719 maal
Is bedankt: 3083 maal

Re: Ethereum - ETH - Ether

Bericht door Beheerder »

Plaats reactie