šŸ“ˆ Welkom op Beursforum.be, registreer
in 1 minuut, advertentievrij, beurs-chat, deel uw kennis, vragen en nieuws šŸ“ˆ

Vragen en ervaringen over Saxo Bank / Binck

Vragen en ervaringen over banken / brokers, zoals klachten en tarieven
DeVoS
Berichten: 127
Lid geworden op: 02 feb 2022 14:14
Heeft bedankt: 22 maal
Is bedankt: 41 maal

Re: Vragen en ervaringen over Saxo Bank / Binck

Bericht door DeVoS »

Saxo ziet vertrouwen beleggers weer stijgen
Gecreƫerd: 09:34

Nederlandse beleggers hebben weer wat meer vertrouwen gekregen in de ontwikkelingen op de beurs. Dat bleek donderdag uit een maandelijkse enquĆŖte van broker Saxo Bank.

Beleggers van Saxo beoordelen het huidige beursklimaat deze maand met +0,49 op een schaal tussen -15 en +15. In juli werd het vertrouwen nog gepeild op -1,38 en in juni op +0,17.

Het populairste aandeel is volgens Saxo Shell. Dat was in juli nog ASML. De toeleverancier van de halfgeleiderindustrie staat in augustus op de tweede plaats, gevolgd door ING en ASMI.

ABN AMRO is het meest populaire aandeel in de AMX.

De meeste beleggers willen af van Just Eat Takeaway. Ook Philips valt niet in de smaak bij de klanten van Saxo.

De energiesector is voor de vierde maand op rij de populairste sector om in te investeren. Informatietechnologie en grondstoffen zijn ook in trek, aldus Saxo.
nobody
Berichten: 1707
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 243 maal
Is bedankt: 263 maal

Re: Vragen en ervaringen over Saxo Bank / Binck

Bericht door nobody »

AFM legt BinckBank dwangsom op wegens overtreding productregels

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) heeft beleggingsbank BinckBank begin juni een last onder dwangsom opgelegd. Dat heeft de toezichthouder dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de AFM beschikt de bank, die handelt onder de naam Saxo Bank, niet over procedures en maatregelen die ervoor zorgen dat de aangeboden financiƫle beleggingsproducten aansluiten bij de juiste doelgroep van deze producten.

Binnen Europa zijn regels opgesteld om te voorkomen dat risicovolle beleggingsproducten worden aangeboden aan beleggers die te weinig verstand hebben van deze producten. Beleggingsondernemingen moeten er dan ook voor zorgen dat deze producten niet buiten de specifieke doelgroep belanden.

Volgens de AFM is het beleid van BinckBank op dit gebied onvoldoende. Dit komt doordat niet voldoende duidelijk is hoe BinckBank voor zijn producten een doelgroep opstelt waarbij rekening wordt gehouden met de kenmerken en de mate van complexiteit van een product. Ook is onvoldoende duidelijk op welke wijze BinckBank een passende distributiestrategie van deze producten opstelt. Verder ontbreekt in het beleid onder meer hoe BinckBank nagaat of de producten niet structureel buiten de doelgroep worden aangeboden.

BinckBank heeft vanaf 3 juni twee maanden de tijd om diverse wijzigingen door te voeren in zijn beleid en vier maanden de tijd om goede evaluaties uit te voeren. Indien dit niet wordt gedaan is de bank verplicht per onderdeel een dwangsom van 250.000 euro te betalen.

Financieel directeur Liesbeth Sinke van BinckBank laat in een reactie weten dat het bedrijf kennis heeft genomen van de bevelen van de AFM. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ook een "constructief" gesprek gehad met de toezichthouder. Daarbij worden maatregelen genomen en processen aangepast zodat aan de regels wordt voldaan.

https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nie ... 498e5065b5
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan het forum

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen bijlages zien, eigen onderwerpen starten en abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in