Duiveltjesvlees

Deel hier tips, ervaringen en vragen met betrekking tot reizen, eten, vrije tijd en hobby's
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 5452
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 1719 maal
Is bedankt: 3083 maal

Duiveltjesvlees

Bericht door Beheerder »

INGREDIËNTEN
  • 500 gram kipdijfilet
  • 8 el tomatenketchup
  • 8 el ketjap manis
  • 6 el natuurazijn
  • 2-3 el sambal oelek
  • 1 grote ui of 2 kleine, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 1 zakje nasikruiden (van Conimex bijvoorbeeld)
  • 200 ml slagroom
  • 2 el pindakaas
  • 200 gram peultjes of sperziebonen
  • 250 gram champignons
  • 1 bakje taugé
  • scheutje (plantaardige) olie
  • Voor erbij: frietjes of rijst
STAPPENPLAN
  • Snij de kip in blokjes.
  • Doe de ketjap, ketchup, azijn, sambal, 2 tenen knoflook, de nasikruiden en de helft van de ui in een kom en meng door elkaar. (Wanneer je liever een wat mildere saus hebt, gebruik je minder sambal. Ook kan jouw sambal pittiger zijn dan de mijne, ik gebruikte de sambal oelek van Conimex)
  • Doe de kip erbij, meng door elkaar en dek af met vershoudfolie. Zet dit minstens 30min maar liefst 'overnight' in de koeling om te marineren. Hoe langer het marineert, hoe meer smaak er in de kip zal zitten, dus ik zou echt aanraden om het de avond van tevoren al in de marinade te zetten.
  • Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok op middelmatig vuur en fruit de rest van de ui en knoflook in 5min glazig.
  • Voeg de champignons toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg dan de kip met alle marinade toe en breng langzaam aan de kook.
  • Draai dan het vuur laag en laat dit zo'n 15 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  • Snij intussen de kopjes van de sperziebonen (heb je peultjes, dan is dat niet nodig) en kook ze beetgaar in ruim water met een snufje zout. Dit duurt ongeveer 5-10min.
  • Voeg de slagroom en pindakaas toe aan de kip en roer goed door totdat alle pindakaas is opgenomen door de saus. Laat dit nog 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan zodat de saus ietsje indikt.
  • Voeg de laatste minuut de boontjes en taugé toe. Proef of je nog extra sambal moet toevoegen, het geheel mag best wat pit hebben en de hoeveelheid pit is per sambal verschillend.
  • Serveer het duuveltjesvlees met krokant gebakken frietjes of rijst en een heerlijke frisse salade.
Bron: https://www.knoeienmetinge.nl/mamas-duuveltjesvlees/
Gebruikersavatar
charel01
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 6155
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 8854 maal
Is bedankt: 6827 maal

Re: Duiveltjesvlees

Bericht door charel01 »

FRIT MET STOOFVLEES
Je stapt in je auto en je rijdt naar een frituur in de buurt.
Je bestelt voor de nodige personen de porties frit die je nodig hebt, eventueel met de nodige sausen erbij.
Een snack erbij kan ook smaken.
Je rijdt terug naar huis en eet het op.
Frit van het frituur is altijd lekker en je partner is tevreden want die hoeft niet te koken. 8-)
Een simpel maar eenvoudig gerecht.
Ik leef als een kieken zonder kop en gedraag me soms zo. :oops:
Gebruikersavatar
charel01
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 6155
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 8854 maal
Is bedankt: 6827 maal

Re: Duiveltjesvlees

Bericht door charel01 »

Ik ga in de toekomst Duiveltjesvlees maken. :?
21 Euro voor twee kleine fritten met stoofvlees en tartare.
Ik ken niets van prijzen maar mijn vrouw zegt dat ze daar gemakkelijk een kilo stoofvlees bij de beenhouwer voor heeft.
De inflatie heeft blijkbaar het nationaal gerecht van Jan met de pet ook aangetast. :?
Ik leef als een kieken zonder kop en gedraag me soms zo. :oops:
Gebruikersavatar
Mannie
Regelmatige poster
Regelmatige poster
Berichten: 191
Lid geworden op: 25 nov 2021 12:22
Heeft bedankt: 429 maal
Is bedankt: 174 maal

Re: Duiveltjesvlees

Bericht door Mannie »

Ik kan duiveltjesvlees aan iedereen aanraden! :up:
Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook



Plaats reactie