90% reclamevrij? registreer nu

Telenet Group - TNET - BE0003826436

Informatie en analyses over uw favoriete aandeel zoals: KBC, Ageas, AB Inbev, Colruyt, Barco, Bpost, Euronav, Galapagos, Exmar, Kinepolis en Umicore
Sloeber
Regelmatige poster
Regelmatige poster
Berichten: 189
Lid geworden op: 09 jan 2022 11:49
Heeft bedankt: 159 maal
Is bedankt: 109 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door Sloeber »

'Nieuws over Telenet ten vroegste in het weekend'
Het ziet er naar uit dat pas ten vroegste in het weekend nieuws te verwachten valt over een mogelijk bod op Telenet.

https://www.tijd.be/markten-live/live-b ... 54489.html
Achille
Verkenner
Verkenner
Berichten: 28
Lid geworden op: 06 jun 2022 09:56
Heeft bedankt: 7 maal
Is bedankt: 12 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door Achille »

En we blijven wachten....
Gebruikersavatar
Conifeer
Beginnende poster
Beginnende poster
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 nov 2022 18:11
Heeft bedankt: 32 maal
Is bedankt: 52 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door Conifeer »

Dit is bijna lachwekkend en ik heb dit nog nooit gezien. Op slecht nieuws was donderdag de koers niet gestegen dan blijft waarschijnlijk goed nieuws over. Het zou het vertrouwen goed doen dat de voorkennis niet bestraft gaat worden zoals met de fooi voor Fourniri zoals bij Mithra.
Gebruikersavatar
Lieve16
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2516
Lid geworden op: 06 nov 2021 11:08
Heeft bedankt: 2780 maal
Is bedankt: 4524 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door Lieve16 »

TELECOMMUNICATIE

Zijn de beursdagen van Telenet geteld?

Gisteren om 19:26 door Pascal Dendooven

De hele vrijdag lang kwam er geen nieuws uit het hoofdkantoor van Telenet. Foto: DS beeldmontage
De aandelenkoers van Telenet bleef vrijdag de hele dag geschorst, in afwachting van een mededeling. Wat is er aan de hand? Alle ogen zijn gericht op John Malone, de Amerikaanse grootaandeelhouder van Telenet.

Kabelbedrijf Telenet is een buitenbeentje in Liberty ­Global, de ­Amerikaanse telecommunicatiegroep van John Malone. In Telenet zit een belangrijk deel minderheidsaandeelhouders. Die werken al langer op de zenuwen van ­Malone omdat hij, als hij bepaalde voordelen wil realiseren bij ­Telenet, niet geneigd is die te delen met iedereen.

‘De man is erg genereus, maar niet ten aanzien van veel mensen’, zegt een directeur die vroeger nog met Malone heeft gewerkt. Vrij vertaald: Malone rijdt voor zichzelf. Hoe dan ook, er is iets aan de hand. Donderdagochtend veerde de koers van Telenet met 10 procent op, bij hoge volumes. Een duidelijk verdacht patroon, waardoor de beurswaakhond de koers schorste en Telenet interpelleerde. ‘In ­afwachting van een mededeling.’

Miljoenencadeau voor toplui Telenet
De leden van het directiecomité van Telenet hebben zicht op een miljoenenbonus. Ze kregen vorig jaar in september 251.975 aandelen, gratis. De grootste begunstigde was de ceo, John Porter, die 93.902 aandelen Telenet ­cadeau kreeg.

Dat gratis pakket van 251.975 aandelen is op basis van de beurskoers van donderdag­ochtend 3,83 miljoen euro waard. John Porter heeft zicht op 1,42 miljoen euro.

‘Als je een transactie wil doen en je wil jezelf verzekeren van de steun van het management, dan is dit dé manier om het plan vlotjes te laten verlopen’, zegt een zakenbankier.

Voor de gewone beleggers is het bang afwachten. Zij zagen de koers van Telenet meer dan halveren. John Malone zou bij een bod een premie van meer dan 100 procent moeten geven om dat verlies te compenseren. Dat lijkt utopisch. (pdd)

Later op donderdag zei Telenet dat de mededeling er die dag niet meer zou komen, maar ook vrijdag bleef die uit. Dat is zelden gezien. Waarom duurt de biecht van Telenet zo lang? Alles wijst op een vroegtijdig lek, waardoor het ­bedrijf gedwongen wordt eerder dan gepland te communiceren.

Nog een teken dat er iets op til is: heel wat werknemers bij Telenet hebben een vertrouwelijkheidsclausule moeten ondertekenen. Telenet zit dus op een koersgevoelig project.

De meeste waarnemers denken dat er een overnamebod in de maak is. Dat heeft alles te maken met de val van de beurskoers van Telenet. Een koersval waaraan ­Telenet zelf deels schuldig is. Het Belgische telecombedrijf maakte vorig jaar bekend dat het zijn dividend met twee derde zou verlagen, wat de aandelenkoers een mokerslag gaf. Vervolgens trok de top van Telenet naar Londen om analisten toelichting te geven. Wat bleek? Ze hadden geen financiële doelstellingen op zak. De analisten reageerden ontstemd. Wat kwamen ze dan doen?

Onzekerheid

De koersval is ook het gevolg van onzekerheid. Het plan om met ­Fluvius werk te maken van een glasvezelnetwerk is nog niet goedgekeurd door Europa. Er komt ook een vierde telecomspeler in de markt, die zich als een discounter zal opstellen. Wat zal dat geven?En in Wallonië kaapte Orange ­Belgium het kabelbedrijf Voo voor de neus van Telenet weg. Daarom verwacht iedereen dat er een bod komt op Telenet, met als doel de minderheidsaandeelhouders uit te kopen.

Specialisten zien drie grote ­mogelijkheden. Ofwel koopt ­Liberty Global Telenet helemaal op, om het bedrijf vervolgens door te verkopen aan een financieel fonds. Ofwel heeft Liberty andere plannen – zoals Telenet in een volgende fase fuseren met Orange Belgium. Een complex verhaal, waardoor ­Telenet alsnog in heel België een eigen netwerk zou bezitten. De derde mogelijkheid is dat John ­Malone gewoon profiteert van de lage koers om van de minderheidsaandeelhouders af te geraken.

Er zijn ook technische argumenten. De echte waarde van ­Telenet wordt de joint venture met Fluvius, waarin het netwerk wordt ondergebracht. Telenet moet er dan wel de zuivere intercommu­nales als minderheidsaandeelhouder dulden. Dat is lastig, want het is moeilijker om de winsten uit zo’n gedeeld bedrijf te halen als je niet als enige de baas bent. Minderheidsaandeelhouders in het ­netwerk en dan ook nog eens in de beursgenoteerde holding? ­Mogelijk wil Liberty al één niveau uitschakelen.

Doordat het communiqué lang op zich laat wachten, denken sommigen dat een bod in de maak is via een tussenschakel, bijvoorbeeld via een Nederlandse zuster van ­Telenet (UPC?). De betrokkenheid van een derde partij zou ook verklaren waarom het persbericht langer op zich laat wachten dan wanneer Malone rechttoe-rechtaan kan handelen.

Koude douche

Als het bod er effectief komt, wordt dat mogelijk een koude douche voor de beleggers die Telenet tot voor kort aangepraat kregen als een stabiel dividend-aandeel. ­Malone heeft nog maar zelden een premie betaald van 25 procent. Dat betekent concreet dat beleggers niet moeten hopen op een bod dat de 20 euro per aandeel ruim overtreft. Maar dan gaat het moeilijk worden om het bedrijf effectief van de beurs te krijgen. In 2012 bood Malone nog 35 euro, maar sindsdien zijn er verschillende uitkeringen aan aandeelhouders geweest. Telecombedrijven noteerden toen ook duurder in de markt dan nu.

In 2012 mislukte Malone al eens in zijn opzet. Toen kwam er verzet tegen het bod van Liberty Global door de onafhankelijke bestuurders van Telenet, aangevoerd door toenmalig voorzitter Frank Donck.

Liberty bezit al 59,2 procent van Telenet, dat zelf nog eens 3,12 procent van zijn eigen aandelen in handen heeft. Het publiek staat dus voor 37,7 procent. Dat pakket heeft een waarde van 586 miljoen euro, wat bekent dat Malone niet al te veel geld op tafel zou moeten leggen. Begin vorig jaar noteerde ­Telenet nog tegen 33 tot 35 euro per aandeel. Nu is dat 15 euro.
Wacht niet op een goede dag maak er één.
Abramis
Verkenner
Verkenner
Berichten: 35
Lid geworden op: 17 nov 2022 17:05
Heeft bedankt: 7 maal
Is bedankt: 27 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door Abramis »

Een bedenking : is Europese goedkeuring voor zo'n overname van Telenet door Liberty eigenlijk een vanzelfsprekendheid ? Iemand hier die wat thuis is in die materie ?
CGCDLR
Beginnende poster
Beginnende poster
Berichten: 59
Lid geworden op: 12 mei 2022 13:12
Heeft bedankt: 34 maal
Is bedankt: 20 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door CGCDLR »

Goedkeuring?Ze bezitten nu meer dan 50%,ze zijn dus eigenaar.Al jaren!Ze gaan zich ontdoen van die lastige "kleine"aandeelhouders.De fabeltjes die hier verkocht worden dat er niet verkocht wordt wanneer het bod niet hoog genoeg is,kan ook naar de vuilnisbak Bij het niet ingaat op het sowieso te lage bod zit je met een aandeel die minder verhandelbaar is(er zullen er altijd wel zijn die ingaan op het bod , dus minder aandelen in omloop).Telenet is geen groeiaandeel meer,het dividend is dalende (mischien tot 0(,de kosten kunnen niets anders dan oplopen.De concurrentie neemt toe.Binnen enkele jaren wanneer de koers onder de 10€ probeert Liberty Global wel nog eens aan een nog lagere koers.
Gebruikersavatar
Tdv
Regelmatige poster
Regelmatige poster
Berichten: 356
Lid geworden op: 11 nov 2021 10:46
Heeft bedankt: 365 maal
Is bedankt: 398 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door Tdv »

Abramis schreef: 18 mar 2023 22:13 Een bedenking : is Europese goedkeuring voor zo'n overname van Telenet door Liberty eigenlijk een vanzelfsprekendheid ? Iemand hier die wat thuis is in die materie ?
Ik denk niet dat Europa bij een eventuele overname Door LG zou dwarsliggen... Het voornaamste voor Europa lijkt me dat er een gezonde interne markt is, lees genoeg spelers die onderling voor concurrentie zorgen.

In die optiek lijkt zoals in sommige artikels geopperd een overname van Orange door Liberty Global niet echt realistisch doordat ze in dat geval wel degelijk de interne marktwerking zouden verstoren.
Gebruikersavatar
neku
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1885
Lid geworden op: 19 jul 2022 16:47
Locatie: Antwaarpe
Heeft bedankt: 4037 maal
Is bedankt: 829 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door neku »

Tdv schreef: 18 mar 2023 22:52
Abramis schreef: 18 mar 2023 22:13 Een bedenking : is Europese goedkeuring voor zo'n overname van Telenet door Liberty eigenlijk een vanzelfsprekendheid ? Iemand hier die wat thuis is in die materie ?
Ik denk niet dat Europa bij een eventuele overname Door LG zou dwarsliggen... Het voornaamste voor Europa lijkt me dat er een gezonde interne markt is, lees genoeg spelers die onderling voor concurrentie zorgen.

In die optiek lijkt zoals in sommige artikels geopperd een overname van Orange door Liberty Global niet echt realistisch doordat ze in dat geval wel degelijk de interne marktwerking zouden verstoren.
Voldoende zitjes in de raad van bestuur voor vrienden :roll:
The aim of education Is the knowledge, not of facts, but of values
Gebruikersavatar
Bel-Investor
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2424
Lid geworden op: 29 jan 2022 19:23
Heeft bedankt: 371 maal
Is bedankt: 1317 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door Bel-Investor »

Wat een afgang van de FSMA, investor relations van Telenet, etc. Morgenvroeg voor opening nog geen nieuws is een complete afgang voor een aantal verantwoordelijken en instanties.
perplex
Verkenner
Verkenner
Berichten: 44
Lid geworden op: 27 sep 2022 16:57
Heeft bedankt: 5 maal
Is bedankt: 36 maal

Re: Telenet Group - TNET - BE0003826436

Bericht door perplex »

Als de Europese en Belgische overheden werkelijk bezorgd zijn omwille van de betaalbaarheid van telecomdiensten voor de eindklanten, kunnen ze toch nog meer doen dan alleen zorgen voor voldoende spelers.

De leveranciers van elektriciteit hebben toch ook niet elk hun eigen netwerk!?! Er is één maatschappij die alle meterstanden verzameld en die aan de "providers" bezorgt. Waarom kan dat niet voor glasvezel?

Als iedere maatschappij alle trottoirs moet openbreken om zijn eigen kabels te leggen, dan leidt dat toch tot een enorme kost die uiteindelijk door de eindgebruiker dient te worden betaald. Hoe werkt dat in appartementsgebouwen waar pakweg 40% van de eigenaars klant zijn van Proximus, 50% van Telenet en 10% van Orange? Moeten dan binnen dat gebouw drie glasvezelkabels door de gemene delen worden getrokken?

Los van deze bedenkingen : John MALONE, NO WAY, I won't sell no matter what price you bid.
Plaats reactie