✅ Geen reclame? Wel: extra functies zoals favoriete onderwerpen en chatbox volgen + bijlagen zien? ✅

Registreer binnen 1 minuut

Beleggen in goud

Grondstoffen, valuta/forex, (edel-)metalen
Gebruikersavatar
MDK
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1011
Lid geworden op: 03 dec 2021 23:19
Heeft bedankt: 112 maal
Is bedankt: 204 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door MDK »

PRECIOUS-Gold ticks up on softer dollar; focus on Fed minutes
Fed minutes, U.S. PCE data due this week

Thin trade on Monday due to Presidents' Day holiday in U.S.

(Recasts, adds comments, updates prices)

By Seher Dareen

Feb 20 (Reuters) - Gold prices edged higher on a weaker dollar on Monday as investors awaited upcoming U.S. economic data to chart out the path of future interest rate hikes from the Federal Reserve.

Spot gold rose 0.2% to $1,844.34 per ounce by 0931 GMT, after falling to its lowest since late December in the previous session. U.S. gold futures were also up 0.2 % to $1,853.70.

"We still look for higher prices over the coming quarters, but near term, I think gold will stay volatile until U.S. economic data indicates a slowdown in economic activity," said UBS analyst Giovanni Staunovo.

Economic data last week showed signs of a resilient U.S. economy and a tight labour market, sparking concerns that the Fed would keep interest rates higher for longer.

Investor attention will be on the release of the Federal Open Market Committee's (FOMC) January meeting minutes, and U.S. GDP data for more clues on the Fed's rate-hike path.

Several Fed officials last week signalled that more rate hikes were needed to bring inflation down to the central bank's 2% target.

"Further dollar-led weakness could see gold target support in the $1,792 to $1,776 area with resistance at $1,872," Saxo Bank analyst Ole Hansen said in a note.

The dollar index <=USD> was slightly lower on the day from its over-month high on Friday, making greenback-priced bullion more attractive for buyers holding other currencies.

Markets expect the Fed funds rate to peak just under 5.3% by July, with analysts seeing the dollar having run its course for now.

Benchmark Treasury yields reached their highest in over three months on Friday as well.

Higher interest rates discourage investment in non-yielding gold, although it is considered a hedge against soaring prices.

Spot silver gained 0.6% to $21.85 per ounce, platinum jumped 1.1% to $926.67, and palladium gained 0.3% to $1,503.12.

Liquidity is expected to be thin on Monday, with U.S. markets closed for Presidents' Day.
Gebruikersavatar
MDK
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1011
Lid geworden op: 03 dec 2021 23:19
Heeft bedankt: 112 maal
Is bedankt: 204 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door MDK »

Goud schommelt rond het laagste punt van 2 maanden nadat Amerikaanse cijfers de vrees voor renteverhogingen aanwakkeren
27/02/2023 | 04:46

Goud was maandag vlak en schommelde rond een dieptepunt van twee maanden, nadat sterke Amerikaanse economische cijfers de vrees aanwakkerden dat de Federal Reserve meer renteverhogingen zou doorvoeren om de inflatie te beteugelen.

Spotgoud was onveranderd op $1.810,48 per ounce, vanaf 0317 GMT. De Amerikaanse goudfuture bleef vlak op $1.817,40.

Uit gegevens van vrijdag bleek dat de consumentenbestedingen vorige maand met 1,8% zijn gestegen - de grootste stijging sinds maart 2021.

De prijsindex voor de persoonlijke consumptie-uitgaven (PCE), de favoriete inflatiemaatstaf van de Fed, steeg vorige maand met 0,6%, na een stijging van 0,2% in december.

"Een twee jaar hoge consumentenbesteding in combinatie met robuuste banencijfers die eerder deze maand werden gepubliceerd, zou de Fed het vertrouwen geven om de rente te verhogen om de inflatie aan te pakken", aldus Hareesh V, hoofd grondstoffenonderzoek bij Geojit Financial Services.

"Dit kan de aantrekkingskracht van goud, dat geen rente betaalt, negatief beïnvloeden.

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen zei zaterdag tegen Reuters dat nieuwe gegevens over een onverwachte stijging van de inflatie in januari aangeven dat de strijd tegen de inflatie "geen rechte lijn is" en dat er meer werk nodig is.

"Het zal meer inspanningen van de Fed vergen om de inflatie op dat duurzame neerwaartse pad naar 2% te krijgen", zei Cleveland Fed-voorzitter Loretta Mester vrijdag.

De goudprijs bereikte eerder deze maand zijn hoogste stand sinds april 2022, maar verloor sindsdien ongeveer $150 nadat een stroom van Amerikaanse gegevens wees op een veerkrachtige economie en een krappe arbeidsmarkt.

De geldmarkten verwachten dat het richttarief van de Fed in juli zal pieken op 5,4%, van een huidige marge van 4,50% tot 4,75%.

De dollarindex bereikte een piek in zeven weken, waardoor edelmetaal duur werd voor kopers die andere valuta aanhielden. [USD/]

Spotzilver daalde 0,6% tot $20,65 per ounce, platina daalde 0,1% tot $908,62 en palladium steeg 1,1% tot $1.418,58.
Gebruikersavatar
Frazier
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1010
Lid geworden op: 12 apr 2022 18:28
Heeft bedankt: 123 maal
Is bedankt: 402 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door Frazier »

Goud daalt door sterkere dollar, vrees voor renteverhoging
Vandaag om 02:11

De goudprijzen tikten maandag lager aan toen de dollar steviger werd, met een nieuwe reeks gegevens die de vrees bevestigen dat centrale banken overal ter wereld de rente zullen blijven verhogen om de aanhoudende inflatie te beteugelen.

FUNDAMENTALS

* Spotgoud was 0,1% lager op $1.853,19 per ounce, vanaf 0037 GMT, na een klim naar het hoogste punt sinds 15 februari op vrijdag. Amerikaanse goudfutures stegen 0,3% naar $1.859,60.

* De dollarindex steeg, waardoor goud minder betaalbaar werd voor kopers die andere valuta aanhielden. [USD/]

* Gegevens van vrijdag toonden aan dat de Amerikaanse dienstensector in februari gestaag is gegroeid, met nieuwe orders en werkgelegenheid die meer dan een jaar hoger lagen, wat suggereert dat de economie in het eerste kwartaal is blijven groeien.

* Mary Daly, voorzitter van de San Francisco Federal Reserve, zei zaterdag dat als de inflatie- en arbeidsmarktcijfers warmer blijven dan verwacht, de rente hoger moet worden en langer moet blijven dan de beleidsmakers van de Fed in december hadden voorspeld.

* Thomas Barkin, voorzitter van de Richmond Fed, zei vrijdag dat hij zich een scenario kan voorstellen waarin de centrale bank de Amerikaanse beleidsrente verhoogt tot 5,5%-5,75%.

* De geldmarkten verwachten dat het richttarief van de Fed in september een piek zal bereiken van 5,442%.

* De onderliggende inflatie in de eurozone zal op korte termijn hoog blijven, zodat een renteverhoging met 50 basispunten door de Europese Centrale Bank later deze maand steeds zekerder wordt, vertelde ECB-president Christine Lagarde aan de Spaanse mediagroep Vocento.

* Hoewel goud wordt beschouwd als een hedge tegen inflatie, verhogen renteverhogingen om de prijsdruk te verlagen de opportuniteitskosten van het aanhouden van niet-renderend edelmetaal.

* Spot zilver daalde 0,2% tot $21,20 per ounce, platina verloor 0,7% tot $970,84 en palladium gleed 0,6% naar $1.443,65.

DATA/EVENEMENTEN (GMT)

0930 UK All-Sector PMI Feb

1500 US Factory Orders MM jan
Gebruikersavatar
Frazier
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1010
Lid geworden op: 12 apr 2022 18:28
Heeft bedankt: 123 maal
Is bedankt: 402 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door Frazier »

Goud kantelt hoger als beleggers zich richten op getuigenis Powell
Vandaag om 05:31

De goudprijs steeg dinsdag marginaal terwijl beleggers wachtten op de getuigenis van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, in het Congres en op de maandelijkse banendata, die beide van invloed kunnen zijn op het rentebeleid.

Spotgoud stond vanaf 0344 GMT 0,1% hoger op $1.847,81 per ounce. Amerikaanse goudfutures daalden 0,1% naar $1.853,20.

Een hogere rente om de stijgende prijzen te beteugelen, vermindert de belangstelling van beleggers voor niet-renderend edelmetaal.

Goud wist hoger te klimmen toen de dollar daalde, zei OCBC FX strateeg Christopher Wong.

"Zachter dan verwachte Amerikaanse cijfers vorige week doen de vraag rijzen of de solide cijfers van februari slechts een eenmalige seizoens- of statistische gril waren," zei hij.

Gegevens van vorige week toonden een groter dan verwachte daling van 4,5% voor duurzame goederen in januari, de grootste daling sinds april 2020.

Uit gegevens van maandag bleek dat de nieuwe orders voor Amerikaanse productiegoederen in januari zijn gedaald, onder meer door een daling van het aantal reserveringen voor burgervliegtuigen, maar de stijging van machines en een reeks andere producten suggereert dat de verwerkende industrie weer voet aan de grond krijgt.

De dollarindex daalde met 0,1%, waardoor edelmetaal betaalbaarder werd voor kopers met andere valuta. [USD/]

Powell zal dinsdag en woensdag zijn halfjaarlijkse getuigenis afleggen voor het Congres, die nauwlettend in de gaten zal worden gehouden voor eventuele hints over het verkrappingspad van de Amerikaanse centrale bank.

"Goud kan consolideren in de aanloop naar Powells verklaring, maar omdat de verkrapping door de Fed zich uitstrekt tot in de late cyclus, kan goud opveren zodra de Fed klaar is - de vraag is alleen wat de timing is", aldus Wong van OCBC.

Marktdeelnemers verwachten dat de Fed de rente met 25 basispunten zal verhogen tijdens haar vergadering van 21-22 maart, met een piek van 5,475% in september.

Het Amerikaanse banenrapport voor februari wordt vrijdag verwacht.

Goud zou meer kunnen dalen tot $1.837 per ounce, nadat het er niet in is geslaagd om een belangrijke weerstand op $1.857 te doorbreken, aldus technisch analist Wang Tao van Reuters.

Spotzilver steeg 0,1% tot $21,07 per ounce, platina daalde 0,1% tot $974,68 en palladium daalde 0,1% tot $1.438,76.
Gebruikersavatar
neku
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 831
Lid geworden op: 19 jul 2022 16:47
Locatie: Antwaarpe
Heeft bedankt: 2125 maal
Is bedankt: 364 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door neku »

Two Former Merrill Traders Sentenced To One Year In Prison For Precious Metal Manipulation

https://www.zerohedge.com/commodities/t ... nipulation

:clap: :up:

Dus ja, dames en heren, edele metalen spoofing, de zoveelste veroordeling :roll:
The aim of education Is the knowledge, not of facts, but of values
Gebruikersavatar
charel01
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 3230
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 4858 maal
Is bedankt: 3140 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door charel01 »

Paniek in de keet en plots vlucht men weer in goud:
https://goldprice.org/
Gebruikersavatar
charel01
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 3230
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 4858 maal
Is bedankt: 3140 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door charel01 »

Beleggers vluchten in goud....
Als het goud begint te schitteren, dan weten we dat er al wat (lichte) paniek is bij beleggers. Een ounce goud wordt vandaag 15 dollar of bijna 1 procent duurder tot 1.883 dollar. Sinds donderdag de eerste berichten verschenen over de problemen bij SVB, werd het gele metaal al 4 procent duurder.
Bron:"De Tijd"
koenvhaver
Verkenner
Verkenner
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 jun 2022 12:53
Is bedankt: 6 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door koenvhaver »

Nog wat stille genieters hier? Komt eindelijk na lange periode nog eens onze tijd aan? Het ziet er zo uit.
Gebruikersavatar
neku
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 831
Lid geworden op: 19 jul 2022 16:47
Locatie: Antwaarpe
Heeft bedankt: 2125 maal
Is bedankt: 364 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door neku »

charel01 schreef: 13 mar 2023 12:25 Beleggers vluchten in goud....
Als het goud begint te schitteren, dan weten we dat er al wat (lichte) paniek is bij beleggers. Een ounce goud wordt vandaag 15 dollar of bijna 1 procent duurder tot 1.883 dollar. Sinds donderdag de eerste berichten verschenen over de problemen bij SVB, werd het gele metaal al 4 procent duurder.
Bron:"De Tijd"
1,983.80 +60.80 +3.16%

het vertrouwen is weer uitzonderlijk groot in het bancair systeem. Raar dat net de centrale banken die zo zeker zijn dat ze het kunnen oplossen in essentie bullshit vertellen en stiekem goud blijven kopen. :roll:
The aim of education Is the knowledge, not of facts, but of values
Gebruikersavatar
charel01
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 3230
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 4858 maal
Is bedankt: 3140 maal

Re: Beleggen in goud

Bericht door charel01 »

En de vlucht gaat verder:
https://goldprice.org/
Plaats reactie