Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Informatie en analyses over uw favoriete aandeel zoals: Total, TUI, Lufthansa, Bayer, Volkswagen, Nokia, BASF, AXA, Porsche, Deutsche Bank en BP
Gebruikersavatar
TimeIsMoney
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 532
Lid geworden op: 26 aug 2022 20:17
Heeft bedankt: 94 maal
Is bedankt: 294 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door TimeIsMoney »

quince schreef: 15 mar 2023 19:35
TimeIsMoney schreef: 15 mar 2023 16:38 Lehmann hoe verzinnen ze het ook om iemand met die naam op die positie te krijgen.
:idea: Nomen est omen :lol:
(de Latijnse uitdrukking Nomen est omen wil zeggen dat de naam van iets of iemand een voorteken (omen) is)
https://www.weforum.org/people/axel-lehmann :up:
Ik kende de uitdrukking nog niet en om het nog mooier te maken er is ook een directielid bij Credit Suisse die noemt Ferrari :?
Gebruikersavatar
Frazier
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1325
Lid geworden op: 12 apr 2022 18:28
Heeft bedankt: 148 maal
Is bedankt: 510 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door Frazier »

Zwitserse wetgevers zeggen Credit Suisse dat het zijn zaken op orde moet brengen en proberen crisis af te schermen
Vandaag om 17:46

Zwitserse wetgevers hebben vrijdag gezworen degenen die verantwoordelijk zijn voor de problemen van Credit Suisse ter verantwoording te roepen en er bij de bank op aangedrongen schoon schip te maken na jaren van schandalen, in een poging om de crisis in te dammen en eventuele reputatieschade voor het land te beperken.

Credit Suisse, de op een na grootste kredietverstrekker van Zwitserland, heeft donderdag vroeg een noodlening van de centrale bank gekregen van maximaal 54 miljard dollar om haar liquiditeit te herstellen nadat haar aandelen woensdag met 24% waren gedaald, toen haar grootste investeerder zei geen financiële steun meer te kunnen bieden.

Het aandeel steeg donderdag met 20%, maar daalde vrijdag in de volatiele handel met 10%.


Het Zwitserse kabinet hield donderdag een spoedvergadering over de maatregel van de centrale bank, maar gaf daarna geen publieke verklaring. De meeste politici, waaronder minister van Financiën Karin Keller-Sutter, hielden de mond dicht.

Van degenen die wel commentaar leverden, steunden politici van alle Zwitserse regeringspartijen de maatregel van de Zwitserse Nationale Bank (SNB) om liquiditeit te verschaffen, maar stelden zij de managers van Credit Suisse verantwoordelijk voor de schandalen en verliezen die tot een vertrouwenscrisis hebben geleid.

Zwitserland, dat prat gaat op zijn financiële knowhow, heeft weinig mechanismen om topbankiers individueel verantwoordelijk te stellen voor wanbeheer, in tegenstelling tot sommige andere financiële centra zoals Groot-Brittannië waar hoge managers strafrechtelijke sancties boven het hoofd hangen.

De Zwitserse sociaaldemocraten (SP), de op een na grootste partij in het lagerhuis van het parlement, riepen op tot een breed onderzoek naar wie verantwoordelijk was voor een crisis die "iedereen had moeten zien aankomen".

"Ons systeem is er niet in geslaagd de verantwoordelijken aan te wijzen die verantwoordelijk zouden moeten worden gehouden", zei SP-covoorzitter Cedric Wermuth donderdag tegen verslaggevers. "Wie wist wat, wanneer .... Wie wist wanneer we een systemisch probleem hadden .... Wie had er aan de bel moeten trekken toen dat nodig was?" vroeg hij.

Wetgever Gerhard Andrey van de Groenen zei dat managers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en dat Zwitserland naar zijn regelgeving moet kijken, nu het Credit Suisse-debacle het land "in een zeer moeilijke situatie" heeft gebracht.

"Het gaat om de verantwoordelijkheid van het topmanagement en om de cultuur. We hoeven niet nog meer vakjes aan te vinken. We hebben een andere cultuur nodig", zei hij tegen Reuters.

Andrey zei dat hij anderhalf jaar geleden het parlement en de regering had overtuigd om de regelgeving te herzien en topmanagers meer verantwoordelijkheid te geven, met resultaten die later dit jaar worden verwacht.

"De sector heeft een vertrouwensprobleem, niet omdat de sector als geheel niet betrouwbaar is, maar een paar organisaties hebben de sector in een zeer slechte positie gebracht," zei hij.

"Dit wanbeheer heeft geleid tot de situatie waarin we ons nu bevinden."

Tot nu toe is er geen grootschalige publieke verontwaardiging geweest.

"Het was te voorzien dat de SNB liquiditeit zou verstrekken. Dat Credit Suisse problemen heeft, is al lang bekend", zei Martin Staub in het centrum van Zürich.

Anderen spraken hun vertrouwen uit in het Zwitserse banksysteem. "We zijn slim met banken," zei Diva Bosch, die aan het winkelen was in het centrum van Zürich.

Een voorbijganger die zijn naam niet wilde noemen, zei echter: "Na alle managementfouten en de enorme bonussen, laat ze maar instorten. Het is voorbij."

ZWITSERLAND VOORBIJ DE BANKEN

Vijftien jaar na de redding van rivaal UBS en de daaropvolgende beperking van het bankgeheim heeft de onrust bij Credit Suisse een nieuwe deuk geslagen in het Zwitserse pantser van financiële stabiliteit.

Maar Zwitserland is volgens een studie van Deloitte uit 2021 nog steeds 's werelds grootste centrum voor vermogensbeheer, in termen van concurrentievermogen, omvang en prestaties. De financiële sector vertegenwoordigt ongeveer 9% van het Zwitserse bruto binnenlands product, volgens Finance Swiss, en biedt werk aan 5,5% van de beroepsbevolking.

De totale balans van alle banken in Zwitserland bedroeg in 2021 5,2 keer de omvang van de Zwitserse economie.

De grote banken zijn beroemd, maar meer dan 99% van de geregistreerde bedrijven in Zwitserland zijn kleine ondernemingen met minder dan 250 werknemers, en het land heeft een belangrijke farmaceutische sector en 's werelds grootste levensmiddelenbedrijf Nestle.

"Het zal voor sommigen hard aankomen als Credit Suisse verdwijnt, maar met Zwitserland komt het wel goed", zegt Stefan Legge, hoofd fiscaal en handelsbeleid aan het IFF Institute for Financial Studies van de Universiteit van St. Gallen.

"De Credit Suisse-crisis is negatief voor Zwitserland, maar niet genoeg om de reputatie van Zwitserland op zichzelf te schaden. Voor een complete ramp zou er een grote groep mensen moeten zijn die veel geld verliest en veel banen verliest. Maar de enige mensen die tot nu toe geld hebben verloren zijn de aandeelhouders, en die hebben ervoor gekozen aandelen te kopen," zei hij tegen Reuters.

Volgens hem is de schade aan de reputatie van de bank echter zo groot, dat er verandering zal moeten komen.

"Ik verwacht dat iemand de waardevolle activa komt halen en de rest zal sterven .... Ze hebben al zo vaak een ommekeer aangekondigd en die is allemaal mislukt."
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 5207
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 1633 maal
Is bedankt: 2917 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door Beheerder »

Gebruikersavatar
Frazier
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1325
Lid geworden op: 12 apr 2022 18:28
Heeft bedankt: 148 maal
Is bedankt: 510 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door Frazier »

Credit Suisse komt bijeen om opties af te wegen, onder druk om te fuseren met UBS
18/03/2023 | 07:42

Credit Suisse Group AG begon aan een 'make-or-break'-weekend nadat sommige rivalen voorzichtig werden in hun transacties met de bank omdat toezichthouders de bank aanspoorden om een deal met de Zwitserse rivaal UBS AG na te streven.

Credit Suisse Chief Financial Officer Dixit Joshi en zijn teams zullen in het weekend vergaderingen houden om strategische scenario's voor de bank te beoordelen, zeiden mensen met kennis van zaken op vrijdag.

De 167 jaar oude bank is de grootste naam die verstrikt is geraakt in de marktturbulentie die is ontketend door het faillissement van de Amerikaanse kredietverstrekkers Silicon Valley Bank en Signature Bank in de afgelopen week, waardoor de Zwitserse bank gedwongen werd 54 miljard dollar aan financiering van de centrale bank af te tappen.

Zwitserse toezichthouders moedigen UBS en Credit Suisse aan om te fuseren, maar geen van beide banken wil dat, aldus een bron. De toezichthouders hebben niet de macht om de fusie af te dwingen, zei de persoon.

De raden van bestuur van UBS en Credit Suisse zouden dit weekend afzonderlijk bijeenkomen, aldus de Financial Times,

Credit Suisse aandelen stegen met 9% in de nabeurshandel na het FT-rapport. Credit Suisse en UBS weigerden commentaar te geven.

In het laatste teken van de toenemende problemen hebben ten minste vier grote banken, waaronder Société Générale SA en Deutsche Bank AG, beperkingen opgelegd aan hun transacties met Credit Suisse of haar effecten, aldus vijf mensen met directe kennis van de zaak tegen Reuters.

"De tussenkomst van de Zwitserse centrale bank was een noodzakelijke stap om de gemoederen te bedaren, maar is misschien niet voldoende om het vertrouwen in Credit Suisse te herstellen, dus wordt er gesproken over meer maatregelen", aldus Frederique Carrier, hoofd beleggingsstrategie bij RBC Wealth Management.

De pogingen om Credit Suisse te ondersteunen komen op een moment dat beleidsmakers, waaronder de Europese Centrale Bank en de Amerikaanse president Joe Biden, beleggers en depositohouders probeerden gerust te stellen dat het wereldwijde banksysteem veilig is. Maar de vrees voor bredere problemen in de sector blijft bestaan.

Deze week al gaven grote Amerikaanse banken een reddingslijn van 30 miljard dollar aan de kleinere geldschieter First Republic, terwijl Amerikaanse banken de afgelopen dagen in totaal een recordbedrag van 153 miljard dollar aan noodliquiditeit hebben gevraagd aan de Federal Reserve.

Dit wijst op "financieringsproblemen en liquiditeitsproblemen bij banken als gevolg van een afnemend vertrouwen van deposanten", aldus ratingbureau Moody's, dat deze week de vooruitzichten voor het Amerikaanse banksysteem verlaagde naar negatief.

In Washington ging de aandacht uit naar meer toezicht om ervoor te zorgen dat banken - en hun bestuurders - verantwoordelijk worden gehouden.

Biden riep het Congres op om toezichthouders meer macht te geven over de banksector, waaronder het opleggen van hogere boetes, het terugvorderen van middelen en het weren van functionarissen van failliete banken.

Sommige Democratische wetgevers vroegen toezichthouders en het ministerie van Justitie om de rol van Goldman Sachs bij de ondergang van de SVB te onderzoeken, aldus het kantoor van vertegenwoordiger Adam Schiff.

MARKTPROBLEMEN BLIJVEN

Sinds de ineenstorting van de Silicon Valley Bank zijn de bankaandelen wereldwijd onderuit gehaald, wat vragen oproept over andere zwakke punten in het financiële systeem.

Amerikaanse regionale bankaandelen daalden vrijdag sterk en de S&P Banks index tuimelde 4,6%, waardoor de daling over de afgelopen twee weken uitkwam op 21,5%, het grootste verlies over twee weken sinds de COVID-19 pandemie de markten in maart 2020 opschudde.

First Republic Bank eindigde vrijdag 32,8% lager, waardoor het verlies over de afgelopen 10 sessies op meer dan 80% uitkwam. Moody's verlaagde de rating van de bank na het sluiten van de markt.

Hoewel steun van enkele van de grootste namen in het Amerikaanse bankwezen de ondergang van First Republic deze week heeft voorkomen, zijn beleggers geschrokken van de bekendmakingen over de kaspositie en hoeveel noodliquiditeit het bedrijf nodig had.

SVB Financial Group vroeg een reorganisatie aan onder toezicht van de faillissementsrechtbank, dagen nadat toezichthouders haar Silicon Valley Bank-afdeling hadden overgenomen.

Toezichthouders hadden banken die geïnteresseerd zijn in de aankoop van SVB en Signature Bank gevraagd om voor vrijdag een bod uit te brengen, aldus mensen die bekend zijn met de zaak.

De toezichthouders overwegen de eigendom van de effecten van Signature en SVB te behouden om kleinere banken in staat te stellen deel te nemen aan veilingen voor de ingestorte kredietverstrekkers, aldus een bron die bekend is met de zaak.
Gebruikersavatar
Frazier
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1325
Lid geworden op: 12 apr 2022 18:28
Heeft bedankt: 148 maal
Is bedankt: 510 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door Frazier »

Ik vraag mij af wat er in zit voor de aandeelhouders van Credit Suisse bij een gedwongen overname of opsplitsing. Het kan misschien helemaal niets zijn want de Federal Reserve redde de aandeelhouders van Silicon Valley Bank ook niet.
Gebruikersavatar
Frazier
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1325
Lid geworden op: 12 apr 2022 18:28
Heeft bedankt: 148 maal
Is bedankt: 510 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door Frazier »

Exclusief -UBS wil ongeveer $6 miljard aan overheidsgaranties voor Credit Suisse-deal -bron
18/03/2023 | 21:41

UBS Group AG streeft naar overheidsgaranties van ongeveer 6 miljard dollar voor een mogelijke overname van Credit Suisse Group AG, vertelde een persoon met kennis van de besprekingen zaterdag aan Reuters.
De besprekingen zijn nog gaande en het bedrag kan nog veranderen omdat verschillende scenario's nog worden bekeken, aldus de persoon.

De garanties zouden de kosten dekken van de liquidatie van delen van Credit Suisse en mogelijke proceskosten, aldus twee personen tegen Reuters.

De gesprekken om de vertrouwenscrisis bij Credit Suisse op te lossen stuiten op aanzienlijke obstakels, en er moeten mogelijk 10.000 banen worden geschrapt als de twee banken samengaan, aldus een van de bronnen.

Zwitserse toezichthouders doen er alles aan om een oplossing voor Credit Suisse voor te stellen vóór de heropening van de markten op maandag, maar de complexiteit van het combineren van twee kolossen verhoogt het vooruitzicht dat de gesprekken tot ver in de zondag zullen duren, aldus de persoon, die anoniem wilde blijven vanwege de gevoeligheid van de situatie. Credit Suisse, UBS en de Zwitserse regering weigerden commentaar te geven.
Gebruikersavatar
Expat
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1123
Lid geworden op: 08 jun 2022 15:24
Heeft bedankt: 165 maal
Is bedankt: 480 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door Expat »

Gokkers in dit aandeel kunnen wel eens pech hebben. Ik lees nu dat UBS de bank wil overnemen voor 1 miljard (dollar?). De beurswaarde was nog een veelvoud maar de slechte kredieten ook.
Chris
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 559
Lid geworden op: 07 aug 2022 09:48
Heeft bedankt: 129 maal
Is bedankt: 335 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door Chris »

'Noodlijdende Credit Suisse wijst overnamebod UBS af'

De in zwaar weer verkerende bank Credit Suisse heeft een overnamebod van de bank UBS afgewezen. Dat meldt economisch persbureau Bloomberg. De twee grootste banken van Zwitserland zijn al dagen met elkaar en met de Zwitserse regering in gesprek over een mogelijke overname.

Eerder vandaag meldde de Financial Times dat UBS een bod van 1 miljard dollar had gedaan om Credit Suisse over te nemen. Om de deal snel rond te krijgen, zou de Zwitserse regering van plan zijn wetten te wijzigen zodat instemming van aandeelhouders niet nodig is.

Normaal gesproken zou UBS zijn aandeelhouders zes weken de tijd moeten geven om de overname te beoordelen. Met noodmaatregelen van de Zwitserse regering kan dat proces worden overgeslagen, maar vooralsnog stemt Credit Suisse niet in met de deal.

Volgens de Financial Times noemen enkele betrokkenen de voorwaarden van de overname oneerlijk voor Credit Suisse en is er kritiek op de mogelijke omzeiling van overnamewetten. Credit Suisse eindigde vrijdag met een marktwaarde van 7,4 miljard Zwitserse frank, ongeveer 8 miljard dollar. Het bod van UBS is dus een fractie daarvan.

Ingewijden melden aan Bloomberg dat Credit Suisse het bod veel te laag vindt. Daarmee zouden bovendien aandeelhouders en werknemers die nog recht hebben op uitbetaling van de aandelen worden benadeeld, aldus de bronnen.
Chris
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 559
Lid geworden op: 07 aug 2022 09:48
Heeft bedankt: 129 maal
Is bedankt: 335 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door Chris »

Expat schreef: 19 mar 2023 13:20 Gokkers in dit aandeel kunnen wel eens pech hebben. Ik lees nu dat UBS de bank wil overnemen voor 1 miljard (dollar?). De beurswaarde was nog een veelvoud maar de slechte kredieten ook.
Inderdaad, de laatste dagen waren er zo zot om in te stappen. Die zijn onnozel of kort van geheugen, aandeelhouders van SVB staan ook met lege handen.
Gebruikersavatar
neku
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1938
Lid geworden op: 19 jul 2022 16:47
Locatie: Antwaarpe
Heeft bedankt: 4385 maal
Is bedankt: 865 maal

Re: Credit Suisse - CSX1 - US2254011081

Bericht door neku »

Chris schreef: 19 mar 2023 15:17
Expat schreef: 19 mar 2023 13:20 Gokkers in dit aandeel kunnen wel eens pech hebben. Ik lees nu dat UBS de bank wil overnemen voor 1 miljard (dollar?). De beurswaarde was nog een veelvoud maar de slechte kredieten ook.
Inderdaad, de laatste dagen waren er zo zot om in te stappen. Die zijn onnozel of kort van geheugen, aandeelhouders van SVB staan ook met lege handen.
Iedereen gokt op een massive pivot/bailout, velen weten precies niet wat de echte kost daar van is :oops:
The aim of education Is the knowledge, not of facts, but of values
Plaats reactie
Beleg tot 70% goedkoper met de nieuwe tarieven van Saxo Bank (klik voor info)

Beleg bij Trade Republic vanaf €1 in aandelen en ETF's en ontvang 4% rente op uw saldo (klik voor info)

Steun Beursforum.be en doe uw aankopen bij Bol.com via deze link. Gratis verzenden vanaf €20.