✅ Geen reclame? Wel: extra functies zoals favoriete onderwerpen en chatbox volgen + bijlagen zien? ✅

Registreer binnen 1 minuut

Chinese aandelen / beurs algemeen

Beleggen in aandelen beurs China Shanghai Composite, Toronto, etc.
nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 4856
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 812 maal
Is bedankt: 878 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door nobody »

China’s response to a U.S. TikTok ban ‘will be negative,’ Pangaea Policy founder says

Yahoo Finance

Pangaea Policy Founder Terry Haines joins Yahoo Finance Live anchors to discuss how markets are reacting to China Foreign Prime Minister Qin Gang’s warning to the U.S. as tensions grow, investor sentiment, why the U.S. views TikTok as a national security threat, and the outlook for U.S.-China relations.

nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 4856
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 812 maal
Is bedankt: 878 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door nobody »

After NPU was attacked by overseas hackers, Boeing launched a similar aircraft Coincidence?

Tech Teller

Recently, the flight test of the "hybrid wing-body plane model" of China's Northwestern Polytechnical University has achieved complete success. Judging from the public photos, the appearance of the public aircraft this time looks a bit special. Its fuselage is flat, with a protruding belly, the engine is placed on the back, and the outward-sloping vertical tail looks like a "swallow".

So, what is such a strangely designed aircraft used for? In addition, it looks somewhat similar to the "B-2 bomber". Therefore, the ultimate goal of this aircraft of Northwestern Polytechnical University may be a "stealth transport aircraft".

Of course, the so-called "stealth aircraft" does not mean that it flies in the sky and everyone cannot see it. In fact, it reduces the infrared signature, reducing radar emissions. In this way, it is difficult to be found when performing tasks.

However, coincidentally, some time ago, Boeing released a design drawing of a "stealth transport aircraft", saying that this is a stealth transport aircraft being developed for the US military. It is worth noting that Boeing's public design looks very similar to the stealth transport aircraft that NPU has begun to fly.

In addition, the Northwestern Polytechnical University was attacked by American hackers half a year ago. Therefore, some people suspect that the "stealth transport aircraft" launched by Boeing this time is a copy of the hybrid wing-body plane model of the Northwestern Polytechnical University of China.

So, is it true? Is Boeing's stealth transport aircraft really a plagiarism? Hi! Welcome to Tech Teller. Before we start today's video, please subscribe to our channel, which is the encouragement that we can create more videos. OK, let's move on to today’s topic.

nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 4856
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 812 maal
Is bedankt: 878 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door nobody »

China uit zijn ongenoegen over de Amerikanen: “Onvoldoende vangrails om te voorkomen dat een escalatie zal ontsporen”

Tijdens het jaarlijkse Nationaal Volkscongres waarschuwde China de Verenigde Staten om “op de rem te staan als het een conflict wil vermijden.”

Jaarlijks komt het Chinees Nationaal Volkscongres (NPC) bijeen in Beijing. Op deze extra grote sessie nemen de 2.980 vertegenwoordigers beleidskeuzes die de toekomstige koers van de Aziatische grootmacht grotendeels bepalen. Gezien de toenemende competitiviteit tussen de Verenigde Staten en China houdt de wereld de bijeenkomst nauwlettend in de gaten.

De essentie: Eerder deze week bepaalde het NPC al om het defensiebudget voor het achtste jaar op rij uit te breiden met 7,2 procent tot een ontzagwekkende som van 224 miljard dollar. Ook de economische groeidoelstellingen werden naar beneden bijgesteld.

In feite werden er al veel nieuwe beleidskeuzes en wetten voorgekookt tijdens het nationaal congres van de Communistische Partij vorig jaar in oktober. Die zullen nu door de NPC, het officiële wetgevende orgaan, juridisch verankerd worden.

Zo werd de voormalige ambassadeur voor de Verenigde Staten, Qin Gang, verkozen als nieuwe minister voor Buitenlandse Zaken. Hij haalde tijdens zijn eerste speech meteen fors uit naar de VS en zei dat de betrekkingen tussen beide landen het rationele pad hadden verlaten. Dat meldt nieuwssite CNBC.

Amerikaans president Biden stelde vorig jaar op de G20-top in Indonesië voor om basisregels op te stellen in de Sino-Amerikaanse relatie die escalaties zouden moeten opvangen. Maar China reageert wantrouwig. “Als de VS de rem niet induwt en blijft versnellen op dit verkeerde pad, zullen er onvoldoende vangrails zijn om te voorkomen dat een escalatie kan ontsporen. Dan zal er zeker een conflict ontstaan”, zei Qin Gang ferm.

China lijkt de Amerikaanse oproep tot het opstellen van zogenaamde vangrails voornamelijk te zien als een poging om een onvoordelige situatie voor Beijing vast te leggen.

Rivaal of tegenstander
En verder: De nieuwe minister maakte verder ook brandhout van de Amerikaanse Indo-Pacifische strategie.

Zo spreekt de strategie wel over welvaart, veiligheid en stabiliteit voor de regio, maar eigenlijk is het volgens China vooral een poging om exclusieve blokken te vormen die het land moeten omcirkelen.

De VS beweert dat het China niet ziet als een rivaal, maar wel als een tegenstander dat het wil overtreffen zonder dat dit leidt tot conflict. “In de realiteit komt deze competitiviteit neer op het beteugelen, indammen en onderdrukken van China waarbij beide landen verstrikt raken in een nulsomspel”, fulmineerde de minister.

Daarna volgde opnieuw een sneer naar Westerse naties die een ‘Koude Oorlog-mentaliteit’ hanteren wanneer zij klagen over de Sino-Russische betrekkingen en dit steeds als een dreiging ervaren.

De Chinese staatsleider Xi Jinping had zelf ook openlijke kritiek op de VS. Dat was opmerkelijk, aangezien Xi gewoonlijk vaag blijft en naar Washington verwijst met ‘Westerse landen’ of ‘ontwikkelde naties’.

De Chinese president riep privébedrijven op om zich langszij van de Communistische Partij te scharen om alle uitdagingen het hoofd te bieden. Hij doelde dan vooral op alle Amerikaanse tarieven en exportbeperkingen om de Chinese economie te raken en zo de ontwikkeling bemoeilijken.

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/ ... e8a1&ei=26
Gebruikersavatar
Expat
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 679
Lid geworden op: 08 jun 2022 15:24
Heeft bedankt: 107 maal
Is bedankt: 286 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door Expat »

De instorting van de SVB kan de bezorgdheid van beleggers in Chinese aandelen vergroten
12/03/2023 | 08:28

Beleggers in Chinese aandelen, die al ontgoocheld waren door de lager dan verwachte economische groeidoelstelling van Beijing voor dit jaar, zullen nog meer ontmoedigd zijn door de schokkende ineenstorting van de Amerikaanse kredietverstrekker SVB Financial Group, aldus marktdeelnemers.
De Chinese CSI300-index daalde vorige week met 4%, terwijl de Hang Seng in Hongkong met 6% daalde, omdat China's gematigde groeidoelstelling van ongeveer 5% voor 2023 - vastgesteld tijdens de jaarlijkse zitting van het parlement - de hoop op een grote stimulans tenietdeed.

De marktstemming zou verder kunnen worden getemperd na de plotselinge ondergang van de op starters gerichte kredietverstrekker SVB op vrijdag, die in het weekend in China tot verhitte discussies leidde over de gevolgen ervan.

"Het faillissement van de SVB is een barometer van de macrorisico's en geeft aan hoe de activaprijzen worden beïnvloed door de renteverhogingen van de centrale bank", aldus Yuan Yuwei, hedgefondsmanager bij Water Wisdom Asset Management, die moeilijkere tijden voorspelt voor bedrijven met een hoge schuldenlast en illiquide activa.

Hoewel de gebeurtenis waarschijnlijk niet zal leiden tot een nieuwe financiële crisis, zou het een negatief psychologisch effect kunnen hebben op de Chinese markten, zei hij.

De Chinese joint venture van SVB met Shanghai Pudong Development Bank zei zaterdag dat het een gezonde bedrijfsstructuur heeft en een onafhankelijke balans, in een kennelijke poging om lokale klanten gerust te stellen.

Maar veel Chinese technische start-ups, vooral die met financiering in dollars, hebben Amerikaanse rekeningen geopend bij de SVB. Ten minste één WeChat-groep met enkele honderden leden is gevormd door bezorgde Chinese klanten van de SVB die hun belangen willen beschermen.

De lagere risicobereidheid zou de opwinding kunnen temperen die maandag ontstaat door de uitbreiding van de China-Hong Kong Stock Connect. Meer dan 1.000 in China genoteerde A-aandelen en bijna 200 in Hongkong verhandelde aandelen zullen worden toegevoegd aan de grensoverschrijdende beleggingsregeling.

BLIJVEN VOLATIEL

Li Bei, fondsbeheerder bij het in Shanghai gevestigde hedgefonds Banxia, zei dat ze haar aandelenbezit heeft teruggeschroefd en "een relatief lage blootstelling zal handhaven", omdat er geen goede kansen zijn.

Voorzichtige economische stimuleringsmaatregelen voor 2023 en een relatief krappe kredietomgeving betekenen dat "het moeilijk is voor aandelen om verder te stijgen vanaf het huidige niveau en dat de markt volatiel zal blijven", schreef Banxia vorige week in een brief aan beleggers.

China handhaafde zondag zijn gouverneur van de centrale bank en minister van Financiën op hun post, tegen het einde van de week durende zitting van het Nationale Volkscongres (NPC), waar Xi Jinping zijn derde termijn van vijf jaar als Chinese president begon. Li Qiang, een oude vertrouweling van Xi, werd bevorderd tot premier om de economie te sturen, die vorig jaar met slechts 3% groeide.

Derek Lin, een portefeuillebeheerder bij Columbia Threadneedle Investment in Boston, zei dat de regering "een goed jaar nodig heeft", maar niet overhaast grote stimuleringsmaatregelen neemt.

Stanley Tao, oprichter en CIO bij Golden Nest Capital Management, zei dat hij dit jaar geen brede bullmarkt in China verwacht, omdat een zachte vastgoedmarkt een rem zal blijven op de economie. Hij is voorzichtig met technologieaandelen die kunnen worden beïnvloed door de spanningen tussen de VS en China.

Toch zullen binnenlandse A-aandelen het waarschijnlijk beter doen dan offshore China-aandelen, die kwetsbaarder zijn voor mogelijke overloopeffecten van de instorting van de SVB, aldus analisten.

Chaoping Zhu, global market strategist bij JPMorgan Asset Management, zei dat het fiasco bij de SVB een weerspiegeling is van de strengere financieringsvoorwaarden voor technologiebedrijven tijdens de Amerikaanse renteverhogingscyclus.

"De zorg is dat we slechts het topje van de ijsberg zien", zei Zhu tijdens een live-uitzending op zaterdag.
Gebruikersavatar
Multani
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 968
Lid geworden op: 24 nov 2021 21:58
Heeft bedankt: 132 maal
Is bedankt: 417 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door Multani »

5 Chinese aandelen om in het oog te houden
Door Belegger.nl op 14 maart 2023 08:30

Chinese aandelen hebben een paar flink slechte jaren achter de rug. De Covidpandemie en het zero-Covidbeleid van Beijing hebben de economie een flinke klap gegeven. In de tussentijd zorgde het hardhandige optreden van de Chinese overheid tegen technologie en IT-bedrijven zoals Alibaba, Tencent en NetEase voor forse tegenwind.

Nu lijkt de repressie van de Chinese techsector te zijn afgenomen, maar spanningen tussen China en de Verenigde Staten baren nieuwe zorgen. In de afgelopen paar maanden heeft het Witte Huis zendingen van belangrijke chiptechnologie naar China tegengehouden, bovenop de importheffingen en andere beperkingen op Chinese goederen.

In de tussentijd heeft China de coronamaatregelen grotendeels teruggeschroefd. Zal de Chinese economie na de Chinese nieuwjaarsperiode eindelijk weer aantrekken?

Hier zijn in ieder geval vijf aandelen die volgens Investors.com op termijn kunnen profiteren van de heropeniing van China.

Tencent
Tencent, dat een groot deel uitmaakt van de portefeuille van het in Nederland genoteerde Prosus, is China's berichten- en gamesgigant die ook groot is in online betalingen en belangrijke deelnames heeft in een reeks Chinese bedrijven, waaronder JD.com.

Prosus heeft al sinds 2001 een minderheidsaandeel in het moederbedrijf van onder andere League of Legends en Supercell. Dit belang is in de afgelopen jaren teruggebracht van 46% naar 28%.

De winst van Tencent is in de afgelopen vier kwartalen gedaald, en de omzet ook in het afgelopen half jaar, omdat het grootschalige optreden van de Chinese overheid tegen internetplatforms en nieuwe mobiele games zijn tol eiste. Verwacht wordt dat de winstgroei in 2023 zal terugkeren.

Trip.com
Trip.com is een Chinese online reisorganisatie die werkt in verschillende landen. Nu China heropent, staan miljoenen mensen te popelen om in China en elders te reizen.

De onderneming heeft in het derde kwartaal van 2022 sterke resultaten geboekt. De totale netto-omzet steeg met 29% op jaarbasis en met 72% op kwartaalbasis, vooral dankzij het robuuste herstel op de Chinese binnenlandse markt. Het bedrijf is optimistisch over de vraag naar reizen en analisten verwachten een sterke groei in 2023-2024.

Canadian Solar
Hoewel Canadian Solar eigenlijk is gevestigd in Ontario, Canada, is het voor iets meer dan 20% in Chinese handen. Ook de productie vindt grotendeels plaats in China. Het bedrijf maakt en installeert zonnepanelen en ontwikkelt en bouwt zonne-energiecentrales.

De winst per aandeel van de zonnepanelenfabrikant daalde in 2019, 2020 en 2021, maar analisten verwachten dat deze meer dan verdubbelt in 2022 en dat dit doorzet naar een stijging met 68% in 2023. De winst per aandeel steeg met 494% en 167% in de laatste twee kwartalen.

Pinduoduo
PDD Holdings, het moederbedrijf van Pinduoduo, is de nummer drie in e-commerce in China, na Alibaba en JD.com. Maar het bedrijf heeft de afgelopen maanden beter gepresteerd dan zijn grotere rivalen, omdat de focus op lage prijzen de consument aanspreekt in de lastige economische situatie. PDD Holdings breidt zijn activiteiten overzee uit en besteedde bijvoorbeeld veel geld aan een Super Bowl-commercial om zijn Amerikaanse e-commercesite Temu aan te prijzen.

De omzetgroei is in de eerste drie kwartalen van 2022 versneld, van 5% tot 50%. De winst van Pinduoduo steeg met 256% in het derde kwartaal.

Baidu
Baidu is China’s eigen zoekmachinegigant, vergelijkbaar met Google. Daarbij is het een grote speler op het gebied van autonoom rijden. De zelfrijdende software wordt getest in verschillende grote steden. De joint venture met autoproducent Geely zou in 2023 moeten beginnen met leveren, en op 7 februari bevestigde Baidu dat het zijn AI-chatbot Ernie in maart zal lanceren.

Het zoekmachinebedrijf meldde bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers dat de winst per aandeel in het vierde kwartaal met 21% is gestegen. De omzet daalde voor het tweede achtereenvolgende kwartaal met 8%.

Veel kansen in China, maar ook veel risico
Met het heropenen van de Chinese economie na twee jaar hardhandig zero-Covidbeleid komen er voor beleggers weer kansen in beeld, en deze vijf aandelen zijn daar voorbeelden van. Ten opzichte van Europese en zeker Amerikaanse beursfondsen zijn deze Chinese bedrijven goedkoper, maar daar staat ook meer risico tegenover.

Technologiebedrijven in China zijn vooralsnog overgeleverd aan de grillen van Beijing en een handelsoorlog met het Westen komt deze fondsen niet ten goede. Al met al zijn er met het ontwaken van de Tijger in het Oosten veel kansen, maar ook veel risico’s voor beleggers bijgekomen.
Gebruikersavatar
Huismus
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1687
Lid geworden op: 29 nov 2021 11:53
Heeft bedankt: 271 maal
Is bedankt: 906 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door Huismus »

Gebruikersavatar
ZyppBe
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 727
Lid geworden op: 09 dec 2021 12:34
Heeft bedankt: 474 maal
Is bedankt: 560 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door ZyppBe »

Plaats reactie