✅ Geen reclame? Wel: extra functies zoals favoriete onderwerpen en chatbox volgen + bijlagen zien? ✅

Registreer binnen 1 minuut

Cryptovaluta nieuws

Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 3328
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 944 maal
Is bedankt: 1659 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door Beheerder »

Gebruikersavatar
neku
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 831
Lid geworden op: 19 jul 2022 16:47
Locatie: Antwaarpe
Heeft bedankt: 2125 maal
Is bedankt: 364 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door neku »

Frazier schreef: 27 dec 2022 18:54 VS onderzoekt hoe 370 miljoen dollar verdween in hack na faillissement FTX - Bloomberg News
27/12/2022 | 18:43

Het strafrechtelijk onderzoek naar de gestolen activa, ingesteld door het ministerie van Justitie, staat los van de fraudezaak tegen FTX-medeoprichter Sam Bankman-Fried, aldus het rapport.

Een woordvoerder van het kantoor van de openbare aanklager in Manhattan zei dat hij de kwestie niet kon bevestigen of becommentariëren, terwijl DoJ en FTX niet onmiddellijk reageerden op een verzoek van Reuters om commentaar.

FTX vroeg vorige maand het Amerikaanse faillissement aan en Bankman-Fried trad af als chief executive, nadat handelaren in drie dagen tijd miljarden van het platform haalden en rivaalbeurs Binance afzag van een reddingsdeal.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie beschuldigde Bankman-Fried van het veroorzaken van miljarden dollars aan verliezen in verband met FTX, die een Amerikaanse aanklager een "fraude van epische proporties" noemde.

Bankman-Fried richtte FTX in 2019 op en profiteerde van een hausse in de waarde van bitcoin en andere digitale activa om meerdere malen miljardair te worden en een invloedrijke donor van Amerikaanse politieke campagnes.

De ineenstorting van FTX heeft angst aangewakkerd over de toekomst van de crypto-industrie nadat de belegerde exchange een "ernstige liquiditeitscrisis" schetste.
Doorgesluisd naar bepaalde figuren in de VS en Oekraïne
The aim of education Is the knowledge, not of facts, but of values
Gebruikersavatar
MDK
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1011
Lid geworden op: 03 dec 2021 23:19
Heeft bedankt: 112 maal
Is bedankt: 204 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door MDK »

Crypto exchange Binance registers in Sweden

STOCKHOLM, Jan 12 (Reuters) - Sweden's financial watchdog said on Thursday it had registered crypto exchange Binance this week as a financial institute in the country.

The registration allows Binance to launch a website in Swedish and in other ways market itself directly to consumers in the Nordic country, Per Nordkvist, deputy head of the Financial Supervisory Authority's banks division, told Reuters.

Binance accounts for over half the global crypto trading market. With its registration in Sweden, it has now received regulatory permissions or approvals in 15 jurisdictions, including several European Union states and Australia and New Zealand.

The core of the company's business, the giant Binance.com exchange, last year processed trades worth over $22 trillion.

Binance, founded by CEO Changpeng Zhao in Shanghai in 2017, has declined to reveal where the exchange is based.

A Reuters analysis in December of Binance's corporate filings in 14 jurisdictions showed that the Binance.com exchange remains mostly hidden from public view.

The public filings do not show, for example, how much money flows between the units and Binance.com. The Reuters analysis also found that several of the units appear to have little activity.

Binance said in a statement shared on Thursday by its CEO on Twitter that with the latest registration, Swedish residents can legally access services including crypto trading and withdrawing and depositing euros on the exchange.

However, Nordkvist said, the registration of the local unit, Binance Nordics AB, does not mean that the company is fully supervised by the watchdog.

Unlike licensed financial services providers, companies that are registered are obliged to provide the Swedish watchdog with information on anti-money laundering measures but little more.

"Binance continues to demonstrate its commitment to work closely with regulatory agencies to uphold global standards," Richard Teng, Binance's head of Europe and MENA, said in a blog post on Wednesday.
Gebruikersavatar
charel01
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 3230
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 4858 maal
Is bedankt: 3140 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door charel01 »

Bitcoin dit jaar al meer dan 25 procent in waarde gestegen
https://www.hln.be/crypto/bitcoin-dit-j ... ~a490a3b0/
Gebruikersavatar
MDK
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1011
Lid geworden op: 03 dec 2021 23:19
Heeft bedankt: 112 maal
Is bedankt: 204 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door MDK »

The Last Post
Regelmatige poster
Regelmatige poster
Berichten: 178
Lid geworden op: 10 aug 2022 23:41
Heeft bedankt: 9 maal
Is bedankt: 102 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door The Last Post »

“Negende cirkel van de hel gereserveerd voor SBF” en “Koers Bitcoin binnen drie jaar naar 100.000 dollar”: Topinvesteerder Anthony Scaramucci over crypto

Woensdag 18 januari 2023
2023 wordt een “hersteljaar” voor de cryptowereld, na annus horribilis 2022 met het debacle rond cryptobeurs FTX. Dat denkt, althans, Anthony “The Mooch” Scaramucci, de voormalige communicatiedirecteur van Donald Trump en de huidige, Bitcoin-gekke baas van hedgefonds SkyBridge Capital.

Waarom is dit belangrijk?

Scaramucci’s investeringsfirma is een van de vele achtenswaardige geldschieters van cryptobeurs FTX die dreigt zijn investeringssom volledig in rook te zien opgaan. Het cryptoplatform FTX, geesteskind van de jonge sloddervos Sam Bankman-Fried (SBF), heeft naar verluidt jarenlang geopereerd zonder de activiteiten voor klanten en voor eigen rekening van elkaar gescheiden te houden. De gecentraliseerde exchange hield te weinig reserves aan om een heuse bank-run te doorstaan en is vervolgens omgevallen; een fiasco dat de hele cryptowereld heeft besmet.
In het nieuws “The Mooch” en zijn sappige quotes.

Over het mes in de rug dat hij voelde toen de frauduleuze acties van FTX-oprichter SBF, naar eigen zeggen ooit een vriend van hem, aan het licht kwamen:

°“Als iemand hier Dante Alighieri’s ‘Inferno’ heeft gelezen, weet u waar de negende cirkel van de hel voor is gereserveerd”, klonk het op een blockchainconferentie in het Zwitserse Davos. “Het is voor het verraad van een vriend die met de duivel leeft – de negende cirkel van de hel op het bevroren meer.”

°Toen hij op hetzelfde evenement zijn verstandhouding met Bankman-Fried uitvoeriger becommentarieerde, gaf de hedgefondsbaas toe dat hij “verkeerd” had gegokt op iemand die hij haast onvoorwaardelijk had vertrouwd.

°Concluderend: “Ik dacht dat Sam de Mark Zuckerberg van crypto was, niet dat hij de Bernie Madoff van crypto was.”

Geloof in crypto-adoptie

Meer Mooch: Het vertrouwen in crypto – en vooral Bitcoin – blijft onaangetast bij de flamboyante Italiaans-Amerikaanse belegger. Zo heeft hij al meerdere malen beklemtoond dat het faillissement van FTX niets te maken heeft met het potentieel van cryptotechnologie.

Ook zei de oprichter van SkyBridge tegen CNBC dat hij verwacht dat 2023 een “hersteljaar” wordt voor de cryptokoersen. Op langere termijn zal een Bitcoin-rally de prijs van het token naar hoogtes van 50.000 tot 100.000 dollar stuwen, klonk het.

“Je neemt risico’s, maar je gelooft ook in adoptie”, betoogde Scaramucci. “Dus als we de adoptie goed krijgen – en ik geloof dat we dat zullen doen – kan dit in de komende twee tot drie jaar gemakkelijk een activum (met een waarde, red.) van 50.000 tot 100.000 dollar worden.”

Opmerkelijk Scaramucci-nieuwtje: de ex-persverantwoordelijke van Trump zal zijn eigen geld steken in een nieuwe cryptofirma van iemand die ooit voor FTX werkte. Dat berichtte Bloomberg.

Duidelijk daarbij is dat Scaramucci echt wel in de nieuwe start-up van Brett Harrison, de voormalige directeur van de Amerikaanse tak van FTX, gelooft: “Brett ik ben trots om een investeerder te zijn in je nieuwe bedrijf. Ga vooruit. Kijk niet achterom. Wishing you the best”, tweette Scaramucci als antwoord op een Twitter-draadje waarin Harrison zijn ervaring bij FTX uitvoerig beschreef.De berichten over de financiële doelstelling van de fondsenwerving lopen uiteen. The Information meldt dat Harrison 6 miljoen dollar aan financiering zoekt, met een totale waardering van 60 miljoen dollar voor het bedrijf. CoinTelegraph heeft het echter over 10 miljoen dollar, voor een waardering van 100 miljoen dollar.
Op een ander forum ook bekend met typetjes Jantjedoor, boer, madona, Reginald, Gerdi, Tyas, Winteruur en Priost. Mijn typetje Frankie heeft op iex een ban gekregen :( bij beurzig was Kokkie verbannen Bij beurzig nu het typetje augusta
Gebruikersavatar
Frazier
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1010
Lid geworden op: 12 apr 2022 18:28
Heeft bedankt: 123 maal
Is bedankt: 402 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door Frazier »

Topeconoom Nouriel Roubini zegt dat 90% van crypto pure oplichting is – en dat Sam Bankman-Fried geen uitzondering zal blijken
Artikel van Morgan Chittum • 2 uur geleden

Econoom Nouriel Roubini, ook bekend als 'Dr. Doom', heeft deze week hard uitgehaald naar de worstelende cryptowereld. "Letterlijk 90 procent van alle crypto is oplichting. Een criminele activiteit", zei de om zijn sombere economische voorspellingen bekendstaande Roubini woensdag tegen Yahoo Finance Live.

Hij sprak van "een piramidespel" en een "enorme bubbel" die op uitbarsten staat.

Kwetsbare beleggers hebben volgens hem tonnen verloren door cryptomunten. Veel handelaren zijn in bitcoin gestapt rond de tijd dat de virtuele munt recordhoogtes bereikte. Sinds de piek in november 2021 heeft de grootste cryptomunt ter wereld bijna 70 procent aan waarde verloren, volgens gegevens van Coinmarketcap.com.

"Je moet ervan wegblijven. Je moet er absoluut van wegblijven", zegt Roubini, die als een van de eerste experts de kredietcrisis van 2008 voorspelde. "De meeste van deze mensen [in de cryptoindustrie, red.] horen in de gevangenis thuis. Het zijn echt allemaal oplichters."

In zijn interview met Yahoo buiten het World Economic Forum in Davos, waar de mondiale elite momenteel vergadert over grote problemen als klimaatverandering, wendde Roubini zich ook tot de gevallen cryptoheld Sam Bankman-Fried (SBF) en zijn gesneuvelde cryptobeurs FTX.

"FTX en SBF zijn geen uitzondering – ze zijn de regel", aldus Dr. Doom.
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 3328
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 944 maal
Is bedankt: 1659 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door Beheerder »

Gebruikersavatar
MDK
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1011
Lid geworden op: 03 dec 2021 23:19
Heeft bedankt: 112 maal
Is bedankt: 204 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door MDK »

UK watchdog warns crypto firms to prepare for advertising rule change
(Adds more detail)

LONDON, Feb 6 (Reuters) - Britain's financial watchdog warned crypto businesses on Monday to get ready for a rule change on advertising later in the year, warning that any breaches by company officials could mean up to two years in prison.

Britain's finance ministry said last week it would set out secondary legislation this year to allow crypto firms which comply with the Financial Conduct Authority's anti-money laundering safeguards to issue their own promotions until new crypto regulation is introduced, probably sometime in 2024.

Currently the advertising must be approved by a firm which has full FCA authorisation.

The government also said it would reduce the implementation period for the change to four months from six months after the secondary legislation has been set out by parliament.

The FCA will also be given supervision and enforcement powers over AML-complying cryptoasset businesses promoting cryptoassets, such as forcing a company to take down its website.

"All cryptoasset firms marketing to UK consumers, including firms based overseas, will soon need to comply with the new UK financial promotions regime," the FCA said in a statement on Monday.

"Firms must start preparing now for this regime. We will take robust action against firms breaching these requirements."

The watchdog said cryptoassets remain high risk, and reiterated that consumers should be prepared to lose all of their money if they buy cryptoassets.

"There is unlikely to be any compensation under the Financial Services Compensation Scheme for consumers who lose money," it added.
Rudi
Beginnende poster
Beginnende poster
Berichten: 76
Lid geworden op: 30 jan 2023 22:37
Heeft bedankt: 14 maal
Is bedankt: 41 maal

Re: Cryptovaluta nieuws

Bericht door Rudi »

België scherpt regels voor cryptoreclame aan
PIETER SUY
Vandaag om 19:00

De aanbieders van cryptomunten en finfluencers zullen consumenten voortaan ook op de risico's moeten wijzen als ze bitcoins en andere digitale munten aan de man willen brengen.

Wie reclame wilde maken voor investeringen in digitaal geld had tot dusver vrij spel in ons land. Terwijl aanbieders van klassieke beleggingsproducten aan strenge regels zijn gebonden en verplicht zijn investeerders op potentiële risico's te wijzen, moesten de aanbieders van cryptomunten dat niet doen.

Daardoor stond de deur wijd open voor wie met misleidende informatie fortuinen beloofde via een investering in virtuele munten. Een nieuwe koninklijk besluit scherpt de regels om te adverteren voor cryptomunten aan.

Iedere reclame voor virtuele munten moet voortaan een waarschuwing bevatten die duidelijk maakt dat een investering niet zonder gevaar is. Adverteerders moeten niet alleen alle potentiële risico's opsommen, ze moeten ook steevast de volgende zin vermelden: 'Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.'

Ook finfluencers die via sociale media financiële tips geven mogen zich aan strengere regels verwachten. Wie dergelijke personen of bekende figuren inschakelt om reclame te maken voor virtuele munten, zal voortaan moeten vermelden dat die daar een vergoeding voor ontvangt.

Bedrijven die massacampagnes lanceren zullen vooraf de financieeltoezichthouder FSMA moeten inlichten als ze zich willen richten tot meer dan 25.000 mensen. De toezichthouder zal dan nagaan of de reclame misleidende informatie bevat of niet.
Plaats reactie