📈 Welkom op Beursforum.be, registreer
in 1 minuut, advertentievrij, beurs-chat, deel uw kennis, vragen en nieuws 📈

Chinese aandelen / beurs algemeen

Beleggen in aandelen beurs China Shanghai Composite, Toronto, etc.
Gebruikersavatar
charel01
Berichten: 1610
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 2562 maal
Is bedankt: 1490 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door charel01 »

De groeicijfers van het Chinese bruto binnenlandse product (bbp) voor het tweede kwartaal waren slechter dan verwacht (-2,6% kwartaal-op-kwartaal), waardoor het nu zeer onwaarschijnlijk is dat de officiële groeidoelstelling van 5,5% voor 2022 gehaald zal worden. De daling was dan wel groter dan verwacht toch was het geen echt grote verrassing, gezien de strenge lockdowns die gedurende een groot deel van maart, april en mei waren opgelegd, met name in Shanghai en Beijing, meldt KBC Economics.

Voor de tweede helft van het jaar wordt een krachtig herstel van de groei verwacht. De ergste COVID-19-maatregelen zijn opgeheven zijn en de economische activiteit trok in juni opnieuw aan. Verschillende risico’s doen de kans op een minder krachtige opleving evenwel toenemen, waardoor ook het Chinese herstel op iets langere termijn op losse schroeven komt te staan.

Ten eerste zijn de risico’s op COVID-19-uitbraken niet verdwenen: de verspreiding van enkele omikronsubvarianten leidde tot nieuwe massale testrondes en zelfs tot gedeeltelijke lockdowns in sommige kleinere steden. Het totale aantal gevallen is nog steeds veel lager dan in maart en april, maar aangezien de regering geen aanwijzing geeft dat ze zal afwijken van haar strikte ‘zero COVID-19’-beleid, neemt de vrees voor verdere wijdverspreide lockdowns toe. Dat de COVID-19-zorgen ver van verdwenen zijn, blijkt bovendien uit de daling van de verkeerscongestiecijfers de afgelopen twee weken.

Ten tweede zijn er tekenen die erop wijzen dat de problemen in de vastgoedsector mogelijk verergeren of zelfs overslaan naar andere sectoren van de economie. Er is met name een "hypotheekboycot" aan de gang, waarbij een groeiend aantal huizenkopers de betaling stopzette of dat dreigt te doen van hypotheken voor vastgoed waarvan de ontwikkeling is stilgevallen als gevolg van financieringsproblemen bij projectontwikkelaars.

De boycot zal de reeds in moeilijkheden verkerende projectontwikkelaars bijkomend onder druk zetten en zo mogelijks het vertrouwen in de sector verder aantasten waardoor de neerwaartse druk op de huizenprijzen kan toenemen. Hoewel het aandeel van hypotheken die het risico lopen niet meer te worden afgelost naar verluidt nog steeds klein is, onderstreept de boycot wel de kwetsbaarheid van de bankensector voor een terugval in de vastgoedsector.

Indien de regering zou ingrijpen om huizenkopers te verzekeren dat hun vastgoedontwikkeling zal worden voltooid, zal ze dit waarschijnlijk via de lokale overheden doen, wat ons bij het derde risico voor het herstel brengt. De lokale overheden hebben een hoge schuldenlast en hun afhankelijkheid van de verkoop van grond als bron van inkomsten is onder druk komen te staan door de spanning op de vastgoedmarkt.

Bovendien blijkt uit recente berichten dat de Local Government Financing Vehicles (LGFV) moeite hebben om geld te lenen via banken en institutionele beleggers. Ze moeten zich in toenemende mate tot particuliere beleggers wenden om, tegen hogere rentetarieven, aan geld te komen. Als de schuld van lokale overheden in twijfel wordt getrokken, zal dat niet alleen wegen op het vermogen van de overheid om de groei te ondersteunen, maar kan het ook leiden tot bredere onrust in het Chinese financiële systeem. Dat alles betekent dat KBC Economics dit jaar nog steeds een herstel verwacht, maar dat de risico's duidelijk toenemen.
Gebruikersavatar
Huismus
Berichten: 1329
Lid geworden op: 29 nov 2021 11:53
Heeft bedankt: 226 maal
Is bedankt: 591 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door Huismus »

Chinese dienstensector ziet groei versnellen
Door ABM Financial News op 3 augustus 2022 06:49

(ABM FN-Dow Jones) De groei in de Chinese dienstensector is in juli versneld. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in juli uit op 55,5, tegen 54,5 in juni.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie daalde maandag echter van 51,7 in juni naar 50,4 in juli.

De samengestelde index daalde zo van 55,3 naar 54,0.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie bleek maandag volgens overheidscijfers te zijn gedaald van 50,2 in juni naar 49,0 in juli. In mei stond de index ook al op 49,6. De index voor de dienstensector kwam in juli uit op 53,8. Dat is iets lager dan de 54,7 in juni, maar nog altijd veel hoger dan de 47,8 in mei of de 41,9 in april.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.
Gebruikersavatar
Bel-Investor
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 jan 2022 19:23
Heeft bedankt: 114 maal
Is bedankt: 252 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door Bel-Investor »

Chinese export stijgt flink door
Door ABM Financial News op 7 augustus 2022 10:54

(ABM FN-Dow Jones) China heeft in juli flink meer geëxporteerd. Dit bleek zondag uit cijfers van de Chinese overheid.

In dollars nam de export met 18,0 procent op jaarbasis toe, duidelijk meer dan de 15,6 procent die analisten hadden voorzien. De import steeg met 2,3 procent, wat beduidend minder was dan de 3,8 procent die analisten hadden verwacht.

De export steeg afgelopen maand met 23,9 procent op jaarbasis, indien gemeten in de Chinese munt yuan. De import steeg ook, maar met 7,4 procent in een veel lager tempo.

Het Chinese handelsoverschot kwam in juli uit op 683 miljard yuan, ofwel 101 miljard dollar, ruim 10 miljard dollar meer dan waarop analisten hadden gerekend.
reno
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 jul 2022 15:20
Is bedankt: 6 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door reno »

China exporteert meer dan verwacht
Updated Gisteren, 17:38
Gisteren, 17:25
in FINANCIEEL

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) China heeft in juli 18% meer geëxporteerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Volgens de Chinese overheid, die zich baseert op douanecijfers, is het handelsoverschot van het land nog nooit zo groot geweest. China exporteerde voor $101 miljard dollar meer dan het importeerde.

De Chinese uitvoercijfers zijn beter dan verwacht. Analisten hadden gerekend op een stijging van 15%. Ze gingen ervan uit dat China minder producten zou kunnen exporteren dan in juni, omdat veel rijke landen kampen met een hoge inflatie. Daardoor vertraagt de wereldwijde economische groei. Ook een enquête onder fabrikanten leek op een krimp van de Chinese industrie te wijzen.

Mogelijk willen westerse importeurs van Chinese goederen verdere prijsstijgingen voor zijn door nu al voorraden aan te leggen voor het feestdagenseizoen, oppert hoofdeconoom Bruce Pang van vermogensbeheerder en vastgoedinvesteerder Jones Lang Lasalle.

Inhaalslag
Strenge lockdowns zorgden eerder dit jaar bovendien voor grote verstoringen in de logistiek. Die problemen zijn nu minder groot dan toen. Dat zorgt er mogelijk voor dat Zuidoost-Aziatische importeurs van Chinese producten aan een inhaalslag zijn begonnen. Een analist van denktank Zhixin Investment Research Institute wijst erop dat de export vooral is gestegen door hogere prijzen. Het volume aan uitgevoerde goederen daalde namelijk wel afgelopen maand.

China importeerde 2,3% meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Wat opvalt is dat de invoer van ruwe olie en chips behoorlijk is afgenomen. Dat kan een teken zijn dat de exportgroei de komende tijd toch af gaat nemen. Veel Chinese fabrieken hebben immers olie en chips nodig om producten te maken die ze aan het buitenland verkopen.

https://www.telegraaf.nl/financieel/179 ... n-verwacht
Gebruikersavatar
Lieve16
Berichten: 931
Lid geworden op: 06 nov 2021 11:08
Heeft bedankt: 874 maal
Is bedankt: 1546 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door Lieve16 »

Gebruikersavatar
MDK
Berichten: 617
Lid geworden op: 03 dec 2021 23:19
Heeft bedankt: 82 maal
Is bedankt: 119 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door MDK »

Chinese inflatie blijft oplopen
Door ABM Financial News op 10 augustus 2022 06:47

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in China zijn in juli weer iets harder gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Chinese bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis stegen de prijzen met 2,7 procent, na een plus van 2,5 procent in juni en 2,1 procent in mei en april.

Voor juli rekenenden economen op een stijging van 2,9 procent.

Op maandbasis stegen de consumentenprijzen in juli met 0,5 procent, na een pas op de plaats in juni.
Gebruikersavatar
Beheerder
Site Admin
Berichten: 2222
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 640 maal
Is bedankt: 956 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door Beheerder »

reno
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 jul 2022 15:20
Is bedankt: 6 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door reno »

Chinese producentenprijzen stijgen minder hard
Op maandbasis zelfs daling.

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in China zijn in juli opnieuw minder hard gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Chinese bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis stegen de prijzen in juli met 4,2 procent, na een plus van 6,1 procent een maand eerder. Dat was in mei nog 8,0 procent en in de laatste maanden van 2021 steeg het prijspeil maandelijks zelfs met meer dan 10 procent.

De verwachting van economen voor juli lag op een stijging van 4,5 procent.

Op maandbasis daalden de producentenprijzen in juli met 1,3 procent, na een pas op de plaats in juni.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Gebruikersavatar
MDK
Berichten: 617
Lid geworden op: 03 dec 2021 23:19
Heeft bedankt: 82 maal
Is bedankt: 119 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door MDK »

Chinese bedrijven kondigen delisting NYSE aan
Gecreëerd: 11:48

(ABM FN-Dow Jones) PetroChina, China Life Insurance, Sinopec en Aluminium Corp hebben afzonderlijk hun voornemen aangekondigd om de New York Stock Exchange te verlaten.

De laatste handelsdagen staat vooralsnog gepland voor eind augustus en begin september.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission meldde in december vorig jaar al dat 273 aandelen het risico liepen te worden geschrapt als ze niet voldeden aan de regels, waaronder het toestaan van audit-inspecties.

Begin deze maand werd duidelijk dat ook e-commercereus Alibaba zijn Amerikaanse notering kwijt kan raken, als het bedrijf voor de lente van 2024 geen inzicht geeft in de cijfers.

Alibaba is van plan om een primaire notering in Hongkong aan te vragen.

Deze bedrijven hebben volgens mij de boekhouding niet op orde en ontvluchten de Amerikaanse toezichthouder.
nobody
Berichten: 1047
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 145 maal
Is bedankt: 143 maal

Re: Chinese aandelen / beurs algemeen

Bericht door nobody »

MDK schreef: 12 aug 2022 12:25 Chinese bedrijven kondigen delisting NYSE aan
Gecreëerd: 11:48

(ABM FN-Dow Jones) PetroChina, China Life Insurance, Sinopec en Aluminium Corp hebben afzonderlijk hun voornemen aangekondigd om de New York Stock Exchange te verlaten.

De laatste handelsdagen staat vooralsnog gepland voor eind augustus en begin september.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission meldde in december vorig jaar al dat 273 aandelen het risico liepen te worden geschrapt als ze niet voldeden aan de regels, waaronder het toestaan van audit-inspecties.

Begin deze maand werd duidelijk dat ook e-commercereus Alibaba zijn Amerikaanse notering kwijt kan raken, als het bedrijf voor de lente van 2024 geen inzicht geeft in de cijfers.

Alibaba is van plan om een primaire notering in Hongkong aan te vragen.

Deze bedrijven hebben volgens mij de boekhouding niet op orde en ontvluchten de Amerikaanse toezichthouder.


Dit heeft niets met het in orde zijn met hun boekhouding te maken maar alles met het verbod van Peking om bepaalde gegevens bekend te maken aan de Amerikanen .....
Plaats reactie