Ryanair - RY4C - IE00BYTBXV33

Informatie en analyses over uw favoriete aandeel zoals: Total, TUI, Lufthansa, Bayer, Volkswagen, Nokia, BASF, AXA, Porsche, Deutsche Bank en BP
Gebruikersavatar
quince
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 867
Lid geworden op: 23 jan 2022 19:26
Heeft bedankt: 668 maal
Is bedankt: 939 maal

Re: Ryanair - RY4C - IE00BYTBXV33

Bericht door quince »

:idea: Boycot weegt op Ryanair (© KBC Bolero blog)
Gebruikersavatar
nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 11733
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 1645 maal
Is bedankt: 2175 maal

Re: Ryanair - RY4C - IE00BYTBXV33

Bericht door nobody »

Ryanair would take many Boeing MAX 10 planes, says CEO

Reuters

Troubled plane maker Boeing found confidence in Ryanair whose CEO said the airlines would buy the MAX 10 aircraft their US counterparts dropped.


Gebruikersavatar
The Last Post
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 723
Lid geworden op: 10 aug 2022 23:41
Heeft bedankt: 32 maal
Is bedankt: 279 maal

Re: Ryanair - RY4C - IE00BYTBXV33

Bericht door The Last Post »

Europees aandelennieuws

Ryanair wint rechtszaak tegen Nederlandse reddingsoperatie van KLM

Ryanair: de goedkeuring door de Europese Commissie van staatssteun van 3,7 miljard dollar voor de Nederlandse eenheid van Air France-KLM werd door het gerecht nietig verklaard na een klacht van Ryanair. De rechtbank zei dat de EU-waakhond geen rekening had gehouden met andere begunstigden binnen de luchtvaartgroep.
Kwartaalwinst van Arm Holdings boven gemiddelde analistenverwachting

Arm Holdings: de Britse producent van halfgeleiders meldt een gecorrigeerde kwartaalwinst van 29 cent per aandeel voor het kwartaal eindigend in december. De gemiddelde verwachting van negentien analisten voor het kwartaal was een winst van 25 cent per aandeel. De omzet bedroeg 824,00 miljoen dollar. Analisten hadden gemiddeld 761,62 miljoen dollar verwacht.
Unilever boekt kwartaalomzetstijging van 5% nu volumes terugkeren

Unilever: de maker van Dove-zeep en Hellmann’s-Specerijen voldoet aan de verwachtingen voor de onderliggende omzetgroei in het vierde kwartaal, na het verhogen van de prijzen, in een langzamer tempo dan in de afgelopen kwartalen. Het boekte voor het eerst in tien kwartalen een stijging van de verkoopvolumes. Het verwacht voor 2024 een "bescheiden verbetering" van de onderliggende operationele marge.
AstraZeneca ziet hogere omzet en winst in 2024 dankzij veerkrachtige vraag

AstraZeneca: de Anglo-Zweedse geneesmiddelenfabrikant voorspelt een hogere omzet en winst voor 2024, waarbij het gokte op een sterke acceptatie van de RSV-vaccinatie voor jonge kinderen en een veerkrachtige vraag naar medicijnen tegen kanker en zeldzame bloedziekten. Voor 2023 rapporteerde AstraZeneca een omzet van 45,81 miljard dollar en een kernwinst per aandeel van 7,26 dollar.
De winsten van SocGen in het vierde kwartaal dalen

Société Générale: De Franse bank meldt een scherpe daling van de nettowinst over het vierde kwartaal, hoewel de kredietverstrekker de verwachtingen van analisten overtrof dankzij tekenen van herstel in de binnenlandse detailhandel en stabiele handelsinkomsten van investeringsbanken. De bank kondigde een voorgesteld dividend aan van 0,90 euro per aandeel, wat een uitbetalingsratio van 40% weerspiegelt en zei dat ze voor 280 miljoen euro aan aandelen zou terugkopen.
Siemens winst hoger dan voorspeld ondanks daling orders digitale sector

Siemens: de Duitse engineeringgroep meldt een winst over het eerste kwartaal die iets boven de verwachtingen lag, ondanks een vertraging zag bij de fabrieksautomatiseringseenheid. Over het geheel genomen rapporteerde Siemens een stijging van de industriële winst met 3% tot 2,72 miljard euro voor de drie maanden tot eind december, waarmee het de gemiddelde analistenverwachting van 2,64 miljard euro overtrof.
Kering zegt dat investeringen de marges kunnen aantasten als de verkoop van Gucci

Kering: de Franse eigenaar van de modemerken Gucci, Bottega Veneta en Balenciaga en juwelier Boucheron, rapporteerde een daling met 4% in de omzet in het vierde kwartaal, getroffen door een vertragende vraag naar mode. Het waarschuwde dat investeringen in zijn merken de marges in de 2024 zouden kunnen aantasten.
De Noorse winst voor het vierde kwartaal van Aker BP blijft achter bij de verwachtingen

Aker: De op een na grootste beursgenoteerde oliegroep van Noorwegen zei dat de kapitaaluitgaven in 2024 met meer dan 50% zullen stijgen naarmate het bedrijf nieuwe velden ontwikkelt. Aker verhoogde ook zijn kwartaaldividend met 9% naar 0,6 dollar per aandeel.
Op beurzig vaak geband nu heb ik daar aleen nog de types:

meeus, tommie, brugge, motor, lukaku

Groet geertje
Gebruikersavatar
Frazier
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1325
Lid geworden op: 12 apr 2022 18:28
Heeft bedankt: 148 maal
Is bedankt: 510 maal

Re: Ryanair - RY4C - IE00BYTBXV33

Bericht door Frazier »

Ryanair vraagt Boeing om compensatie voor verliezen door vertragingen bij de levering van vliegtuigen
26 februari 2024 om 06:29 uur

(MT Newswires) -- Ryanair (RYA.IR) eist compensatie van Boeing voor "onvergeeflijke" vertragingen in de productie waardoor het bedrijf de passagiersverwachtingen heeft moeten verlagen, meldde de Londense Financial Times zondag, met een verwijzing naar Ryanair Chief Executive Officer Michael O'Leary.

O'Leary zei dat de Ierse budgetmaatschappij verwacht 40 tot 45 van de 57 737 Max-8 vliegtuigen te ontvangen tegen juni voor de zomerpiekmaanden. Toch zou het aantal onder de 40 kunnen komen door de aanhoudende productieproblemen in de fabriek van de Amerikaanse vliegtuigbouwer in Seattle, merkte O'Leary op.

De planning van Ryanair voor de zomer van 2024 was gebaseerd op de ontvangst van ten minste 50 vliegtuigen van Boeing en de luchtvaartmaatschappij zou "licht snijden in de planning" als er eind maart slechts 40 zouden worden geleverd. Voor het boekjaar dat in april begint, heeft Ryanair haar prognose voor het aantal passagiers "richting 200 miljoen" bijgesteld van 205 miljoen.

Boeing zei dat het bezig was om de zorgen van Ryanair weg te nemen en dat het werkte aan een uitgebreid plan om de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van de 737 vliegtuigen te verbeteren.
Gebruikersavatar
nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 11733
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 1645 maal
Is bedankt: 2175 maal

Re: Ryanair - RY4C - IE00BYTBXV33

Bericht door nobody »

Ryanair traffic jumps 5% in February

Budget airline Ryanair reported a 5% jump in February passenger numbers on Monday.

Traffic rose to 11.1m from 10.6mm in the same month a year earlier, while the load factor - which gauges how full the planes are - was unchanged at 92%.

On a rolling 12-month basis, passenger numbers grew 9% to 182.6m and the load factor ticked up to 94% from 93%.

Ryanair said it operated over 63,000 flights in February, with 800 flights cancelled due to the Israel/Gaza conflict.

https://www.sharecast.com/news/news-and ... 69054.html
Gebruikersavatar
nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 11733
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 1645 maal
Is bedankt: 2175 maal

Re: Ryanair - RY4C - IE00BYTBXV33

Bericht door nobody »

Ryanair increases SAF purchases from OMV

Ryanair said today it plans to buy an additional 500 tonnes of sustainable aviation fuel from Austrian firm OMV this year.

This follows the airline's purchase of 500 tonnes of SAF from OMV in October.

It said today's deal will save more than 1,250 tonnes in CO2 emissions, which is equivalent to about 100 Ryanair flights from Dublin to Vienna.

Ryanair's Director of Sustainability Tom Fowler said that SAF plays a key role in the airline's pathway to Net Zero decarbonisation strategy in which it has committed to increasing its use of over the coming years.

He said today's deal with OMV will help move further forward the airline's commitment.

"OMV is a key partner for Ryanair in Austria, Germany and Romania and we look forward to growing this partnership as Europe's largest airline group," he added.

https://www.rte.ie/news/business/2024/0 ... -saf-deal/
Rudi
Regelmatige poster
Regelmatige poster
Berichten: 437
Lid geworden op: 30 jan 2023 22:37
Heeft bedankt: 103 maal
Is bedankt: 248 maal

Re: Ryanair - RY4C - IE00BYTBXV33

Bericht door Rudi »

Ryanair Holding krijgt Italiaanse antitrusttoezichthouder op bezoek

Ryanair: De Italiaanse antitrusttoezichthouder heeft een onderzoek geopend naar de luchtvaartmaatschappij wegens mogelijk misbruik van machtspositie dat "ernstige en onherstelbare" schade heeft toegebracht aan reisbureaus, andere luchtvaartmaatschappijen en passagiers. De autoriteit beweert dat Ryanair - de marktleider in Italië - fysieke en online touroperators verschillende keren geen toegang gaf tot zijn aanbiedingen en kortingen op zijn website.
Plaats reactie
Beleg tot 70% goedkoper met de nieuwe tarieven van Saxo Bank (klik voor info)

Beleg bij Trade Republic vanaf €1 in aandelen en ETF's en ontvang 4% rente op uw saldo (klik voor info)

Steun Beursforum.be en doe uw aankopen bij Bol.com via deze link. Gratis verzenden vanaf €20.