Colruyt - COLR - BE0974256852

Informatie en analyses over uw favoriete aandeel zoals: KBC, Ageas, AB Inbev, Colruyt, Barco, Bpost, Euronav, Galapagos, Exmar, Kinepolis en Umicore
Chris
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 538
Lid geworden op: 07 aug 2022 09:48
Heeft bedankt: 124 maal
Is bedankt: 319 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door Chris »

Denjoe schreef: 01 okt 2022 12:08
Chris schreef: 01 okt 2022 07:52
Bel-Investor schreef: 29 sep 2022 21:38 ‘Colruyt kan nog steeds het Bol.com van België worden’
Dat zie ik echt niet gebeuren, ze hebben met veel al grote achterstand en gaan ook niet dichtbij de omvang en kwaliteit van Bol.com komen.
Karl schreef: 30 sep 2022 18:26 Nog eens verkocht en ook gesloten op mijn verkoopprijs plus het dividend dat ik nog ga ontvangen :up:
Slim gespeeld de laatste dagen, hier ook content met de voorlopige winst maar ik hou ze voor de lange termijn.
No offense, maar het platform van BOL.com is afgrijselijk voor verkopers, maar goed voor klanten.

Terwijl het platform van Amazon toch in beide gevallen mijlenver voor staat. Ik zie dus wel degelijk potentieel om te gaan concurreren met bol.com . Tevens richten deze zich minder op Wallonië.
Ik denk dat er in mijn omgeving meer gebruik maken van Bol dan Amazon. Buiten dat ik lees ook de reactie van Manu en zo slecht is Bol.com dus niet voor verkopers. Maar waar het over ging ik zie Colruyt geen concurrent worden van Bol of in de buurt komen.
Gebruikersavatar
Lieve16
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2752
Lid geworden op: 06 nov 2021 11:08
Heeft bedankt: 3179 maal
Is bedankt: 4910 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door Lieve16 »

Nieuwe winstklap voor Colruyt
De balans is niet meer van gewapend beton.

05/09/2022
Bij Colruyt gaat het van kwaad naar erger. Bij de publicatie van de jaarresultaten in juni kwam de waarschuwing dat de winst in het nieuwe boekjaar opnieuw zou dalen. De beleggers hielden toen rekening met een winstdaling van 5 tot 10 procent. Dat was nog te optimistisch. Vorige week waarschuwde Jef Colruyt op de jaarvergadering van de aandeelhouders dat de winst in dit boekjaar "aanzienlijk" zal dalen. Ook vorig jaar gebruikte Colruyt dat adjectief tijdens de jaarvergadering, wat toen resulteerde in een winstdaling van 30 procent. De kans is groot dat de winstdaling dit jaar van dezelfde orde is. Dat impliceert dat de winst per aandeel in 2022 daalt naar ongeveer 1,7 euro. Dat is bijna een halvering in vergelijking met 2019. Tegen die achtergrond moeten we de ineenstorting van de koers zien. Door die winstdaling blijft de koers-winstverhouding hangen rond 13, ondanks de afstraffing van de koers.

Voor Colruyt zit er op de korte termijn weinig anders op dan de storm uit te zitten. Het bedrijf zit gekneld tussen een forse stijging van de kosten enerzijds en de eigen strategie van laagste prijzen anderzijds. Dat keurslijf knelt harder dan ooit, getuige de dalende marge. De bedrijfswinstmarge daalde vorig boekjaar naar 3,7 procent, en kalfde dit jaar verder af naar een magere 3 procent. Aan de kostenstijging, die te wijten is aan de hoge energie- en loonkosten, kan het bedrijf weinig doen. Colruyt verwacht in het lopende boekjaar een kostenstijging van 200 miljoen euro of ruim 10 procent. Het enige wat het bedrijf kan doen, is een turbo zetten op de beheersing van de kosten en nog efficiënter werken.

Het bedrijf kan en wil de kostenstijging niet volledig doorrekenen aan de klant. Zelf gevoelig de prijzen verhogen en zo een kruis maken over de strategie van laagste prijzen zou commerciële zelfmoord betekenen. Bovendien is de voedingsinflatie lager dan de algemene inflatie, zodat de prijzen in de winkelrekken minder snel stijgen dan de loonkosten, die gekoppeld zijn aan de algemene inflatie. Op de koop toe is ook de markt de voorbije jaren competitiever geworden, waardoor Colruyt vaak promoties of lagere prijzen van de concurrentie moet volgen. Veel manoeuvreerruimte is er sowieso niet, omdat de Belgische retailmarkt geplaagd wordt door dalende volumes in de voedingswinkels, stelt Colruyt vast. Tel daar een dalende koopkracht bij de consument bij, en het sombere plaatje is compleet. Toch breekt ook een zonnestraal door het wolkendek: het marktaandeel stabiliseerde vorig boekjaar.

De beleggers moeten ook vaststellen dat de balans niet meer van gewapend beton is. De combinatie van een lagere winstgevendheid en een volgehouden investeringsbeleid zal leiden tot een stijging van de netto financiële schuld. Vorig boekjaar bedroeg die al 566 miljoen euro. De schuldgraad is nog beperkt, maar is een trendbreuk met het verleden. De aangekondigde gedeeltelijke verkoop van de energiebelangen van de groep, verzameld in Virya Energy, kan verborgen waarde naar boven halen en de balans opnieuw verstevigen, al vallen geen mirakels te verwachten. De waarde van die belangen wordt op ongeveer 1 miljard euro geschat.

Conclusie

De daling van de koers is ongemeen brutaal voor wat te boek stond als een defensief aandeel, maar de afstraffing is logisch in het spoor van een kelderende winst. De waardering is op basis van de koers-winstverhouding van 13 nog niet goedkoop te noemen voor een bedrijf dat kampt met een dalende winst. Het bedrijf heeft ook niet meteen een oplossing, om de marges te herstellen. We behouden het 'houden'-advies.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Koers: 22,6 euro

Ticker: COLR.BB

ISIN-code: BE0974256852

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 3,01 miljard euro

K/w 2020-2021: 14

Verwachte k/w 2021-2022: 13

Koersverschil 12 maanden: -46%

Koersverschil sinds jaarbegin: -40%

Dividendrendement: 4,8%

Bron: trends.be
Een nieuw leven kan je niet beginnen, wel elke dag een nieuwe dag!
Gebruikersavatar
The Last Post
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 705
Lid geworden op: 10 aug 2022 23:41
Heeft bedankt: 31 maal
Is bedankt: 274 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door The Last Post »

10.21 – Familie-Colruyt koopt aandelenpakket Colruyt


Korys, de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt, heeft afgelopen dinsdag voor bijna 20 miljoen euro aan aandelen van de gelijknamige retailgroep gekocht op de Brusselse beurs. Dat blijkt uit een melding van beurswaakhond FSMA. Recentelijk kocht ook topman Jef Colruyt persoonlijk een pakket aandelen van Colruyt.
Op beurzig vaak geband nu heb ik daar aleen nog de types:

lukaku, Philippe, tommie, brugge, motor, meeus, Pieter Peters en Seppe 5
Gebruikersavatar
Multani
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1111
Lid geworden op: 24 nov 2021 21:58
Heeft bedankt: 162 maal
Is bedankt: 459 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door Multani »

Kepler verlaagt koersdoel Colruyt
Datum: 7 oktober 2022 09:25

. Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor Colruyt verlaagd van 29,00 naar 22,00 euro met een onveranderd Houden advies.

De koers van Colruyt stond na een waarschuwing van de supermarktketen stevig onder druk, "en nam de hele sector met zich mee".

Colruyt verwacht dat het geconsolideerde resultaat, exclusief eventuele eenmalige posten, dit boekjaar echter "aanzienlijk" zal dalen ten opzichte van vorig jaar. De hoge inflatie zal de winstgevendheid van Colruyt dit boekjaar met meer dan 200 miljoen euro drukken, zo waarschuwde het bedrijf op de jaarvergadering.

Die woorden zijn aanleiding voor Kepler om de EBIT-taxatie voor dit en volgend jaar met 14 procent te verlagen. Dat betekent voor dit jaar dat Kepler op een daling van de nettowinst met 20 procent rekent.

"Hoewel het bedrijfsmodel van Colruyt dit jaar goed zou moeten werken naarmate consumenten op zoek gaan naar goedkopere boodschappen, houdt de strategische keuze om de inflatie niet door te berekenen in combinatie met een zwakke financiële communicatie beleggers weg van het aandeel", aldus Kepler.
Gebruikersavatar
The Last Post
Ervaren poster
Ervaren poster
Berichten: 705
Lid geworden op: 10 aug 2022 23:41
Heeft bedankt: 31 maal
Is bedankt: 274 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door The Last Post »

Jefferies over Colruyt: 'Discounter tegen recordkorting'
Volgens het beurshuis Jefferies gaat Colruyt in 2023, naarmate de recessie meer begint te bijten, marktaandeel heroveren.

Een opvallende stijger in een vlakke Bel20 maandagochtend: Colruyt . De retailholding gaat 2,3 procent hoger naar 25,15 euro na een zeldzaam koopadvies van Jefferies.

Bij het Londens beurshuis neemt analist Frederick Wild de opvolging van de sector over van zijn collega James Grznic. Hij doet een adviesverhoging tot 'kopen' en geeft een koersdoel van 29 euro.

Volgens Wild zou een verkoop van de energieactiviteiten van Colruyt, Virya Energy, beleggers weer inzicht geven in de onderliggende kwaliteitsvolle discounter, die tegen de grootste korting ooit op de sector noteert.

Beleggers waarderen de eigenlijke retailtak van Colruyt nog op minder dan 10 keer de winst. De korting tegenover de sector beloopt nu 25 procent, een record.

Wild: 'We gingen te rade bij onze collega's die windenergie volgen. Als we hun waarderingsmodellen voor Virya Energy toepassen, besluiten we dat beleggers de eigenlijk retailtak van Colruyt nog op minder dan 10 keer de winst waarderen. De korting tegenover de sector beloopt nu 25 procent, een record.'

Merk op dat Colruyt op de kooplijst zetten risky business kan zijn: Goldman Sachs waagde zich er begin september aan, maar moest een maand en een fors winstalarm later de kar keren. De meeste analisten blijven kritisch over de retailholding. 'Een discounter met de kostenstructuur van een hypermarkt', schreef HSBC vorige maand.

De inkopen van de familie, die intussen 60 procent van Colruyt controleren, leggen een bodem onder de koers.
De Jefferies-analist erkent dat de kosteninflatie de marge van Colruyt zwaar onder druk zet. Maar volgens hem zit die sombere outlook intussen in de koers en de recordkorting tegenover de sector verrekend. 'De aandeleninkopen van de familie, die intussen 60 procent van Colruyt controleert, leggen een bodem onder de koers.'

Wild denkt dat de onverwachte sterke gezinsconsumptie over de zomer, met dank aan de tijdens de pandemie opgebouwde buffers, op zijn laatste benen loopt en dat de recessie zeker vanaf 2023 begint te bijten. 'En dan zal Colruyt, dat 12 procent goedkoper is dan de concurrentie in België, zijn marktaandeel kunnen vergroten.'
Op beurzig vaak geband nu heb ik daar aleen nog de types:

lukaku, Philippe, tommie, brugge, motor, meeus, Pieter Peters en Seppe 5
Steven
Regelmatige poster
Regelmatige poster
Berichten: 452
Lid geworden op: 11 aug 2022 22:34
Heeft bedankt: 113 maal
Is bedankt: 186 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door Steven »

Barclays verlaagt koersdoel Colruyt
Datum: 22 november 2022 11:43

. Barclays heeft het koersdoel voor Colruyt verlaagd van 25,00 naar 23,00 euro en herhaalde het Onderwogen-advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Nicolas Champ.

Volgens de analist heeft Colruyt in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar opnieuw een zwakke prestatie geleverd. Colruyt komt op 13 december met de halfjaarcijfers.

Barclays rekent op een omzetgroei van 7,5 procent tot ongeveer 5,3 miljard euro, maar de EBIT daalde volgens de bank met 20 procent tot 169 miljoen euro.

Champ denkt dat de supermarktketen niet alle prijsverhogingen aan klanten heeft doorgerekend, om zo de goedkoopste supermarkt te blijven, terwijl de operationele kosten blijven stijgen.

Barclays verlaagde de taxaties voor de winst per aandeel met gemiddeld 8 procent voor de periode 2022 tot en met 2024.

Champ vreest voor een aanhoudend zwak momentum voor Colruyt.

En ondanks de sterke koersdaling van afgelopen maanden, noteert het aandeel Colruyt nog steeds tegen een premie ten opzichte van sectorgenoten.

Ook vindt de analist dat de laatste “tactische overnames” de nodige vragen opleveren.

Het aandeel daalde dinsdag 0,8 procent tot 25,60 punten.
Hunter
Regelmatige poster
Regelmatige poster
Berichten: 311
Lid geworden op: 04 mar 2022 08:44
Heeft bedankt: 63 maal
Is bedankt: 139 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door Hunter »

Uit een blog van de VFB.

Colruyt is een systematische inkoper van eigen aandelen en dat geldt ook voor de familie. Dat gaat niet ten koste van nieuwe investeringen in de distributiesector zelf en in toekomstgerichte sectoren zoals de vergroening van de energie anderzijds. Als er één onderneming is die op de kosten en de rendabiliteit van de investeringen let, dan is het Colruyt. Markten bewegen op en neer. We gaan Colruyt niet verwijten dat ze meer aandelen inkoopt bij lage koersen dan bij hoge koersen. Hoeveel keer is de koers al van 20 euro naar 40 euro gestegen?
nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 10323
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 1543 maal
Is bedankt: 1929 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door nobody »

Colruyt mag van Raad van State zeeboerderij bouwen

De Raad van State heeft de beroepen verworpen van sportverenigingen, milieuverenigingen en de stad Nieuwpoort tegen de zeeboerderij die de Halse retailer Colruyt aan het bouwen is voor de kust van Nieuwpoort. In maart kreeg Colruyt nog groen licht om verder te bouwen aan de zeeboerderij na een procedure in kort geding. Tegen 2023 zou de zeeboerderij de eerste Belgische mosselen moeten voortbrengen.

De stad Nieuwpoort verzet zich al jaren hevig tegen de Zeeboerderij Westdiep. Net als de plaatselijke vissers en drie zeilclubs stapte Nieuwpoort dan ook naar de Raad van State, waar ze onder andere de omgevingsvergunning aanvochten.

Toen Colruyt eind januari 2022 ondanks die procedure al begon te bouwen, trok de stad naar de kortgedingrechter. Die besliste dat de werken voortgezet mochten worden. Vandaag heeft de Raad van State dus ook de annulatieberoepen verworpen.

De burgemeester van Nieuwpoort noemde de locatie van de zeeboerderij twee kilometer voor de havengeul een drama voor de visserij en het toerisme in zijn stad. De vissers riskeren inkomsten te verliezen, terwijl de zeeboerderij gevaarlijk kan zijn voor zeilers. "Nieuwpoort is al eeuwen een havenstad. De vissers en de jachthaven zijn onze kroonjuwelen, die niet verloren mogen gaan", luidde het.

Colruyt Group mikt op 2023 om een eerste volwaardig mosselseizoen mee te pikken en zo voor het eerst Belgische mosselen aan te bieden in haar winkels.

https://www.msn.com/nl-be/financien/nie ... 57e54950af
Gebruikersavatar
ringoeur
Beginnende poster
Beginnende poster
Berichten: 92
Lid geworden op: 02 mei 2022 08:40
Heeft bedankt: 8 maal
Is bedankt: 52 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door ringoeur »

Morgan Stanley zette een Overwogen advies op Ahold Delhaize en noemde het aandeel zijn sectorfavoriet, terwijl Colruyt een Onderwogen advies kreeg, aldus handelaar Bert van der Pol van Today’s Group.
Gebruikersavatar
joni
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2412
Lid geworden op: 06 jan 2022 17:06
Heeft bedankt: 609 maal
Is bedankt: 1764 maal

Re: Colruyt - COLR - BE0974256852

Bericht door joni »

Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan het forum

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen bijlages zien, eigen onderwerpen starten en abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in