✅ Geen reclame? Wel: extra functies zoals favoriete onderwerpen en chatbox volgen + bijlagen zien? ✅

Registreer binnen 1 minuut

UCB - UCB - BE0003739530

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analyses
Gebruikersavatar
charel01
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 3230
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 4858 maal
Is bedankt: 3140 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door charel01 »


Berenberg herhaalt koopadvies UCB

Het beurshuis Berenberg herhaalt vandaag in een vers rapport het koopadvies en het koersdoel van 105 euro voor UCB%. 'Dankzij onze recente Amerikaanse roadshow, was UCB een van de meest becommentarieerde aandelen. Er is veel belangstelling rond UCB', klinkt het.

Berenberg verwacht dat psoriasmiddel Bimzelx in het tweede kwartaal een Amerikaanse goedkeuring krijgt.

Het beurshuis merkt op dat UCB tegen 16 keer de verwachte winst van 2024, tegen een korting van 15 procent noteert tegenover andere Europese midcaps in de farmasector.
Bron:"De Tijd"
Gebruikersavatar
Karl
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2274
Lid geworden op: 23 nov 2021 08:53
Heeft bedankt: 340 maal
Is bedankt: 752 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door Karl »

ING herhaalt het koopadvies voor UCB
dinsdag 7 maart 2023 - 12:46u -

ING verhoogt het koersdoel van UCB naar € 110,00 van € 108,00. Het koopadvies van woensdag 8 februari 2023 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 5,62%.
Gebruikersavatar
Bel-Investor
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1507
Lid geworden op: 29 jan 2022 19:23
Heeft bedankt: 221 maal
Is bedankt: 671 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door Bel-Investor »

Cancer Research UK ondertekent multi-project samenwerking met UCB om kandidaten voor oncologische antilichamen vooruit te helpen

Brussel (België) en Londen (VK) 9 maart 2023 - Cancer Research UK, 's werelds grootste liefdadigheidsfinancier van kankeronderzoek, en UCB (EURONEXT BRUSSELS: UCB), een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf, kondigen vandaag een klinische ontwikkelingssamenwerking aan om twee van UCB's onderzoekskandidaten voor oncologische antilichamen door middel van klinische proeven.

De samenwerking richt zich op de ontwikkeling van twee onderzoekskandidaten voor antilichamen, UCB6114 en UCB4594, door het samenbrengen van het op oncologie gerichte translationeel onderzoek en de klinische ontwikkelingscapaciteiten van Cancer Research UK, en UCB's vermaarde expertise op het gebied van het ontdekken van antilichamen. Als ze succesvol zijn in klinische studies, hebben de kandidaat-onderzoekers mogelijk het potentieel om kankerpatiënten toegang te bieden tot nieuwe gerichte behandelingsopties. UCB6114 is een potentieel eersteklas antilichaam dat zich richt op gremlin-1, een glycoproteïne dat wordt uitgescheiden door de tumor stroma 1 *. UCB4594 is een antilichaam gericht op het immuuncontrolepunt, humaan leukocytenantigeen G, ook bekend als HLA-G.

Volgens de voorwaarden van de samenwerking zal het Centre for Drug Development van Cancer Research UK de belangrijkste klinische en wetenschappelijke onderzoekers aanstellen en het ontwerp, de voorbereiding, de sponsoring en de levering van fase 1/2 klinische studies voor beide UCB-antilichaamkandidaten leiden. UCB zal doorgaan met de productie van beide kandidaat-antilichamen, de lopende klinische studie UCB6114 (ONC001) voltooien en andere ondersteunende activiteiten uitvoeren. UCB behoudt de exclusieve rechten om beide activa verder te ontwikkelen en op de markt te brengen en krijgt een licentie voor de resultaten van de klinische proeven van Cancer Research UK in ruil voor niet bekendgemaakte, op succes gebaseerde mijlpaal- en royaltybetalingen.

Dr. Nigel Blackburn, Director Cancer Research UK's Centre for Drug Development, zei:

"Als financiers van veel van het kankeronderzoek en de innovatie van wereldklasse die in het VK plaatsvinden, zijn we in staat om onze commerciële partners onze ongeëvenaarde toegang tot enkele van de beste oncologische expertise en klinische ontwikkelingsmogelijkheden te bieden."

"We zijn verheugd om samen te werken met UCB om niet één, maar twee nieuwe oncologische antilichamen te ontwikkelen en hier bij het Center for Drug Development kijken we ernaar uit om deze programma's door te voeren naar de vroege klinische ontwikkeling."

Dhaval Patel, Chief Scientific Officer van UCB, zei:

"De sterke onderzoeksproductiviteit van UCB, samen met onze expertise op het gebied van antilichamen en de wens om de oorzaken van ziekten beter te begrijpen en aan te pakken, heeft geresulteerd in twee nieuwe en potentieel ontwrichtende kandidaten in de oncologie."

"Terwijl deze kandidaten vooruitgang boeken, zijn we blij om deze samenwerking met Cancer Research UK aan te gaan, waar ze toonaangevende oncologische expertise en toegang tot een groot netwerk van klinische oncologen die de klinische proeven mogelijk kunnen maken, zullen brengen."

Financiële details van de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.

Opmerkingen voor de redactie: 

* Het tumorstroma is samengesteld uit extracellulaire matrix en gespecialiseerde bindweefselcellen, waaronder fibroblasten en mesenchymale stromacellen 2 .

Referenties

Sarker D, Banerji U, Blagden SP, et al. Een multi-modulaire fase I/II-studie van UCB6114, een first-in-class, volledig humaan IgG4P anti-Gremlin-1 monoklonaal antilichaam, als monotherapie en in combinatie met mFOLFOX6 of trifluridine/tipiracil, voor patiënten met gevorderde gastro-intestinale (GI) tumoren. J Clin Oncol. 2022;40(4):Suppl.TPS221.
Valkenburg KC, de Groot AE, Pienta KJ. Gericht op het tumor-stroma om de kankertherapie te verbeteren. Nat Rev Clin Oncol. 2018;15:366-381.
The Last Post
Regelmatige poster
Regelmatige poster
Berichten: 178
Lid geworden op: 10 aug 2022 23:41
Heeft bedankt: 9 maal
Is bedankt: 102 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door The Last Post »

Dank u ik heb gekopieerd en op beurzig geplakt :up:
Op een ander forum ook bekend met typetjes Jantjedoor, boer, madona, Reginald, Gerdi, Tyas, Winteruur en Priost. Mijn typetje Frankie heeft op iex een ban gekregen :( bij beurzig was Kokkie verbannen Bij beurzig nu het typetje augusta
Gebruikersavatar
charel01
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 3230
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 4858 maal
Is bedankt: 3140 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door charel01 »

UCB benoemde haar huidige bestuurslid Jonathan Peacock tot voorzitter en tekent een co-ontwikkelingspartnerschap voor twee oncologische antilichamen met Cancer Research UK. KBC Securities verwacht geen grote impact op het algemene aandelenverhaal en herhaalt het koersdoel van 110 euro en het ‘Kopen’-advies.
Gebruikersavatar
charel01
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 3230
Lid geworden op: 06 nov 2021 09:52
Heeft bedankt: 4858 maal
Is bedankt: 3140 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door charel01 »

Oncologie nieuwe tak voor UCB?
Het Belgische farmabedrijf UCB benoemde haar huidige bestuurslid, Jonathan Peacock, tot voorzitter en tekende een co-ontwikkelingspartnerschap voor twee oncologische antilichamen met Cancer Research UK, geeft KBC Securities-analist Thomas Vranken mee.

Jonathan Peacock

Huidig onafhankelijk bestuurder en voorzitter van het auditcomité Jonathan Peacock is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van UCB. Peacock trad toe tot de Raad van Bestuur van UCB in 2021 en bekleedt ook bestuurszetels bij Avantor, Bluesphere Bio en Real Chemistry. Voorheen was hij CEO en voorzitter van Bellerophon Therapeutics en was hij wereldwijd CFO bij Amgen en Novartis. De huidige voorzitter ad interim Fiona du Monceau zal haar functie van vicevoorzitter opnieuw opnemen.

Oncologie

Ondertussen ondertekende UCB ook een samenwerking voor klinische ontwikkeling van twee oncologie antilichaamkandidaten, UCB6114 en UCB4594, met Cancer Research UK. Er werden geen financiële details bekendgemaakt.

UCB6114 is een potentieel 'first-in-class' gremlin-1 antilichaam dat zich richt op Gastro-intestinale stromale tumoren. Gremlin-1 is een eiwit dat de werking van botmorfogenetische eiwitten belemmert. Die botmorfogenetisch eiwitten komen van nature voor in onze botten en zorgen voor botherstel. De aanwezigheid van Gremlin-1 zorgt ervoor dat kwaadaardige cellen kunnen uitbreiden, vernieuwen en behandelingsresistenter worden. Gremlin-1 komt sterk voor in meerdere vaste tumoren, waaronder in meer dan 60% van colorectale, pancreas- en slokdarmkankers.

UCB6114 is een nieuw, volledig humaan antilichaam geoptimaliseerd voor het neutraliseren van de activiteit van Gremlin-1. Preklinische studies toonden aan dat UCB6114 zich bindt aan Gremlin-1 en diens farmacologische activiteit remt en een antitumoractiviteit heeft in verschillende in vivo muismodellen.

UCB4594 is op zijn beurt een antilichaam gericht tegen het menselijk leukocytenantigeen G, ook bekend als HLA-G. Er is aangetoond dat HLA ervoor zorgt dat het immuunsysteem geen aandacht schenkt aan kankercellen. HLA-G is verhoogd aanwezig in veel kankers, waaronder borstkanker, eierstokkanker en longkanker, waardoor een hoge concentratie van HLA-G kan wijzen op de aanwezigheid van bepaalde kankers.

Cancer Research UK zal het ontwerp, de voorbereiding, de sponsoring en de levering van fase I/II-studies voor beide kandidaten verzorgen, terwijl UCB de antilichamen zal blijven produceren. UCB behoudt de exclusieve ontwikkelings- en commercialiseringsrechten.

KBC Securities over UCB

UCB toont zijn sterke expertise op het gebied van antilichaam engineering, nu het zich waagt aan een nieuwe samenwerking, met het Britse Cancer Research UK (CRUK), vindt Thomas Vranken. CRUK is de grootste particuliere financier van kankeronderzoek ter wereld.

Aangezien het partnerschap voornamelijk gericht is op de verdere ontwikkeling van de antilichaamkandidaten waarbij UCB verdere ontwikkelings- en commercialiseringsrechten behoudt, acht Thomas Vranken de overeenkomst momenteel een kleine hefboom vanuit financieel oogpunt voor het algemene UCB-aandelenverhaal.

Het is wel een interessante zet van UCB, aangezien het momenteel geen oncologische activa in zijn portefeuille heeft. Thomas Vranken blijft positief over het USB-aandeel, in een jaar met veel belangrijke momenten die de waarde van het bedrijf zullen bepalen. Het belangrijkste is uiteraard de al dan niet goedkeuring van bimekizumab in de VS.

Thomas Vranken herhaalt het ‘Kopen’-advies met als koersdoel 110 euro. Het UCB-aandeel noteert momenteel tegen een koers van 80,66 euro (+0.72%).
capture.jpg
U kunt zich hier registreren en daarna de bijlage zien.
Gebruikersavatar
Karl
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2274
Lid geworden op: 23 nov 2021 08:53
Heeft bedankt: 340 maal
Is bedankt: 752 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door Karl »

KBC Securities herhaalt het koopadvies voor UCB
vrijdag 10 maart 2023 - 06:03u -

Het koopadvies van donderdag 23 februari 2023 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -1,11%.

Koersdoel €110.
Gebruikersavatar
Bel-Investor
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 1507
Lid geworden op: 29 jan 2022 19:23
Heeft bedankt: 221 maal
Is bedankt: 671 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door Bel-Investor »

UCB presenteert acht bimekizumab-samenvattingen op AAD 2023 met resultaten van onderzoeken naar psoriasis, artritis psoriatica en hidradenitis suppurativa
Fase 3-gegevens over bimekizumab in onderzoek bij de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige hidradenitis suppurativa worden gepresenteerd als een laatbrekende platformpresentatie

Brussel (België), 16 maart 2023 – 07:00 (CET) – UCB, een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf, kondigde vandaag aan dat het acht bimekizumab-samenvattingen zal presenteren over een reeks IL-17-gemedieerde ziekten 1,2 – matige tot ernstige plaque psoriasis , actieve arthritis psoriatica (PsA) en matige tot ernstige hidradenitis suppurativa (HS)– op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Dermatology (AAD) 2023 in New Orleans, VS, 17-21 maart. De samenvattingen zijn geaccepteerd als een laatbrekende mondelinge platformpresentatie en zeven posters, waaronder drie met mondelinge presentaties. De platformpresentatie zal de eerste gedetailleerde gegevens delen van de twee fase 3-onderzoeken, BE HEARD I en BE HEARD II, die de werkzaamheid en veiligheid van bimekizumab evalueren in vergelijking met placebo bij de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige HS. 3,4

"De Fase 3-resultaten voor hidradenitis suppurativa tonen verder de toewijding van UCB aan om de behandelingsopties voor patiënten met chronische ziekten te verbeteren en versterken ons engagement om de dermatologische zorg te bevorderen door middel van geavanceerde wetenschap", aldus Emmanuel Caeymaex, Executive Vice President, Immunology Solutions en Head of US , UCB.

In de VS zijn de werkzaamheid en veiligheid van bimekizumab voor geen enkele indicatie vastgesteld en het is niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. In de Europese Unie en Groot-Brittannië is bimekizumab goedgekeurd voor de behandeling van matige tot ernstige plaque psoriasis bij volwassenen die in aanmerking komen voor systemische therapie. 5,6 UCB onderzoekt bimekizumab bij PsA en HS. De werkzaamheid en veiligheid van bimekizumab bij PsA en HS zijn niet vastgesteld en het is door geen enkele regelgevende instantie wereldwijd goedgekeurd voor gebruik bij deze indicaties.

Vijf van de acht abstracts op AAD 2023 zullen gegevens delen over bimekizumab bij de behandeling van matige tot ernstige plaque psoriasis, waaronder gegevens ter evaluatie van bimekizumab bij de behandeling van nagelpsoriasis uit de BE RADIANT fase 3b-studie. Er zullen ook twee samenvattingen worden gepresenteerd waarin bimekizumab wordt geëvalueerd voor de behandeling van actieve PsA.
Gebruikersavatar
Karl
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2274
Lid geworden op: 23 nov 2021 08:53
Heeft bedankt: 340 maal
Is bedankt: 752 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door Karl »

Jefferies herhaalt het koopadvies voor UCB
vrijdag 17 maart 2023 - 06:50u -

Het koopadvies van woensdag 22 februari 2023 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 0,28%.

Koersdoel €89.
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerdersteam
Berichten: 3330
Lid geworden op: 04 nov 2021 11:40
Heeft bedankt: 945 maal
Is bedankt: 1659 maal

Re: UCB - UCB - BE0003739530

Bericht door Beheerder »

Plaats reactie